Evlilik ve cennet vaadi

Evlilik ve cennet vaadi
Suriye'den Türkiye’ye geçmek isterken Gaziantep’de çocuklarıyla birlikte yakalanan 2’si kadın 4 kişinin, 10 gün önce Konya’da düzenlenen IŞİD operasyonunda aranan kişiler olduğu ortaya çıktı.
Suriye'den Türkiye’ye geçmek isterken Gaziantep’de çocuklarıyla birlikte yakalanan 2’si kadın 4 kişinin, 10 gün önce Konya’da düzenlenen IŞİD operasyonunda aranan kişiler olduğu ortaya çıktı. Yakalananlardan M.D. ve eşi F.D.’nin Konya’dan IŞİD’e militan götürmek istedikleri öne sürüldü.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli askerler, 22 Temmuz günü Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi, Suriye sınır hattında, Türkiye’ye geçmek isteyen  IŞİD üyesi olduğu öne sürülen M.D. eşi F.D. ve A.Y. eşi F.Z.Y., yanlarındaki 4 çocukla birlikte yakaladı. Bu şüphelilerin 14 Temmuz günü Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin  IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyon kapsamında ’örgüte üye olmak ve militan kazandırmak’ suçundan arandıkları öğrenildi. IŞİD’e militan kazandırmak için Türkiye’ye geçtikleri saptanan şüphelilerin, bağlı bulunduğu grup liderleri M.G.’nin de geçen ay içerisinde Ankara’da terör örgütü El Kaide bağlantısı nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. M.G.’nin Konya’da bir kitabevinin bulunduğu ve burada militan kazandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü ileri sürüldü.

'Terör nitelikli kayıp şahıs'

Suriye sınırında yakalanan şüphelilerin Konya’da oturduğu, ancak F.D. ile F.Z.Y.’nin  aileleri tarafından yapılan kayıp başvurusuyla ’Terör Nitelikli Kayıp Şahıs’ olarak poliste kayıtlarının olduğu öğrenildi.
 
Sınırı geçerken asker tarafından yakalanan şüphelilerden M.D.  ve A.Y.’nin tutuklandığı eşlerinin ise serbest bırakıldığı belirtildi. Tutuklanan 2 kişiyle birlikte  Konya’da düzenlenen operasyondaki tutuklu sayısı 9’a yükseldi.

Evlilik ve cennet vaadi

Konya’daki operasyonda tutuklanan şüphelilerin, örgüte militan kazandırırken dini konularda yeterli bilgisi olmayan ve kendini günahkar olarak gören kişileri tercih ettikleri ve bu kişileri kandırıp, evlerinde düzenledikleri sohbetlere çağırdıkları iddia edildi.
 
Kandırdıkları kişilere ilk olarak herkesin bilmesi gereken dini konuları anlattıkları ama zamanla cihada yönelik bilgilerle eğitmeye çalıştıkları belirtildi. Şüphelilerin ayrıca genç militanları evlilik, rahat bir yaşam, para yardımı, petrolün ücretsiz olması, şehit olup ’cennete kavuşma’ vaatleriyle de kandırıp, sabaha kadar cihatla ilgili ayetleri okutarak  beyinlerini yıkadıkları ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.