FESTİVAL BAŞLADI...

FESTİVAL BAŞLADI...
Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nden renkli manzaralar

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Folklor Kurumunun iş birliğiyle düzenlenen "12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali", Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşle başladı.

Festival dolayısıyla Türkiye'ye gelen Bulgaristan, Bosna-Hersek, İspanya, İbiza, KKTC, Letonya, Macaristan, Meksika, Moldova, Portekiz, Slovakya, Yunanistan, Japonya ve Mısır gibi 32 ülkeden gelen 1000'in üzerindeki yabancı konuk, "Sevgi Yürüyüşü" adı altında yerel giysileri ve ülkelerinin bayraklarıyla Odakule'den Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

Türkiye'den ekiplerin de yer aldığı halk oyunları grupları, yürüyüş sırasında yerel enstrümanlar eşliğinde şarkılar söyleyerek, dans gösterileri sergiledi. Halk oyunu ekipleri, meydanda da gösterilerini sürdürdü.

Ülke temsilcileri, daha sonra Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Etkinlikte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye'nin tanıtımının, dünya kültürlerinin kaynaşması ve dostluğun gelişmesine büyük katkısı olduğunu belirterek, dünya kültürlerini ilçedeki Mimar Sinan Köprüsü üzerinde birleştireceklerini kaydetti.Akgün, ilçede 42 ülkeden 1500 sanat elçisinin katılımıyla yapılacak festivale, katılımın ücretsiz olduğunu söyledi.

http://www.haberler.com/haber-resimleri/146/buyukcekmece-festivali-taksim-i-renklerdirdi-2839146_b.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.