Festival meşalesi yakıldı

Festival meşalesi yakıldı
14. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali açılış töreninin ardından Havuzbaşı-Kültürpark arasında gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinde bir araya gelen 52 ülkeden 1600 konuk tarihi köprü üzerinden tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler. Köprüdeki kokteylin ardından Kültür Park Kemal Sunal Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Fatih Erkoç’un birbirinden güzel şarkılarıyla coşan konuklar, zaman zaman sanatçının şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadılar.

Yurtta barış dünyada barış

Festivale katılan ülkelerin seremonisinin ardından bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 14 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen dünya gençliğiyle beraber Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinden bütün dünyaya dostluk, kardeşlik ve barış mesajları gönderdiklerini belirterek; “ Bundan sonra da bütün dünyaya barışın ancak kültür, sanat ve sporla olabileceği mesajını vermeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran konuşmasında, bugün 90 yaşında olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaparak; “Bende bu güzel ülkenin bir vatandaşı olarak, bir siyasetçi olarak aynı zamanda da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce kurduğu bir başka eser olan CHP’li bir belediyede siz Büyükçekmecelileri ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarımızı ağırlamaktan dolayı ayrı bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli bir sözü var. Yurtta barış dünyada barış. Siyasetçiler asla toplumları birbirlerine düşman etmemeli, asla kışkırtıcı ve bölücü olmamalı. Siyasetçi barıştan ve halktan yana olmalı. Artık Büyükçekmece ilçemiz ulusal boyutu aşmış, uluslararası boyutlara ulaşmış, rekorlar kırmış, dünyada kültür ve sanat alanında büyük başarılara imza atarak, dünya barışına katkı sunmuştur. Emeği geçenleri kutluyorum.

Festival meşalesi yakıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yapılan konuşmalarda dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verildiğini belirterek; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak kendilerinin de, 1974’den bu yana kalıcı barış için mücadele verdiklerini, önümüzdeki yıllarda bu mücadelenin sonuçlarını almak istediklerini söyledi. Konuşmaların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Belediye Başkanı Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Folklor Kurumu Dernek Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Festival Kurucu Eş Başkanı Tahsin Öztiryaki ve sanatçı Müjdat Gezen tarafından festival meşalesi yakıldı.

Katılım yoğundu

Korhan Abay ve Sinem Turnalı’nın sunuculuk yaptığı açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Folklor Kurumu Dernek Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Festival Kurucu Eşbaşkanı Tahsin Öztiryaki, Schalke 04 Onursal Başkanı Gerhard Rehberg,emekli Orgeneral Edip Başer, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca İlçe Başkanı  Naci Özcan, sanatçılar Müjdat Gezen ve Ateşböceği Ercan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.