Festival öncesi buluştular

Festival öncesi buluştular
İstanbul-Ankara Göle Derneği 18. Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali için İstanbul'da bulunan Göle ve çevre dernek başkanları festival öncesi kahvaltıda buluştu.

5 Temmuz'da başlayıp, 6-7 Temmuz'da sona erecek olan 18. Uluslararası Kültür ve Kaşar Festivali için Esenyurt İnönü mahallesinde bulunan dernek binasında Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç'ın daveti üzerine gelen Göle ve çevre dernek başkanları, Festival öncesi bu yıl en iyi şekilde festivali nasıl ileriye taşıyacakları konusunda bilgi alışverişinde bulundular.

Gelen davetlilere kısa bir konuşma yapan Sarıtaç; Bu yılkı festival bizim ve festival için çok önemli bir süreç. Festivalden amacımız, büyük şehirlerde yaşayan insanlarımız festival vesilesiyle memlekete gidip hem memleket özlemini gidersin hem de burada kaldıkları süre zarfında oradaki esnaflardan alış veriş yaparak katkıda bulunmalarını sağlamak. Yine festivalle beraber orada yaşayan halkımızın ürettiği sütte fiyat olarak bir artış sağlamış ve yine aynı şekilde kaşarımızda marka olmuştur.

Bir diğer önemli konu ise, iş adamlarımız bizim organizelerimizle Göle'ye eğitim anlamında yatırım yapmak, işadamlarına ekonomik gelir sağlamak, Nihat Delibalta Göle'ye 600 öğrenci kapasiteli ve 200 yataklı bir yurt yaptırdı. Bundan sonrada biz ve işadamlarımız olmak üzere büyük hamleler yapacağız.” dedi

 Haber Gül Güyük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.