GENÇLİK MARAŞ KATLİAMI UNUTMADI

GENÇLİK MARAŞ KATLİAMI UNUTMADI
CHP Esenyurt gençlik kolları 1978 Maraş Katliamını anma etkinliği düzenledi. Etkinliğe çok sayıda genç ve partili katıldı.
 CHP ESENYURT GENÇLİK MARAŞ KATLİAMI UNUTMADI

Anmada açılış konuşması yapan Gençlik Kolları Başkanı Sunay Ekinci konuşmasına “Asırlardır baskı, zulüm ve işkencelere maruz kalan aleviler için yine acı bir tarih yazılmıştı. Oysaki aleviler, insanı Kâbe bilip, “insan hakta, hak insanda” diyerek insanı merkeze koymuş ayrıca yetmiş iki millete bir nazarda bakma felsefesini kendisine ilke edinmiştir.

Unutmadık, unutturmayacağız

Ekinci; “Bu ilke ve düşüncelere sahip olmayan milliyetçi hareket sokaklarda sloganlar atarak, “Alevilere ve solculara ölüm diyip”, onları koruyan ve kollayan güvenlik güçlerini dahi öldürme emri vermişlerdir.

İki öğretmen gencin okul çıkışı vurulması ile başlayan olay daha sonra yine aynı topluluk tarafından üç Sünni genci öldürüp, alanlarda solcular ”aleviler bizim din kardeşlerimizi öldürmüşlerdir” diyerek halkı kışkırtıp baskı için yollara düşürmüşlerdir. Camilerde hocalar” bir Alevi’yi öldürmek beş kez hacca gidip gelmek kadar kişiye sevap kazandırır” diyerek halkı katliama teşvik ettirmişlerdir.

Çocukları kazanlarda haşlayan, hamile kadınların karınlarını süngülerle deşen, eşleri birbirlerinin gözleri önünde türlü işkencelere maruz bırakan, öldüren hatta tecavüz eden bu gerici ve yobazlardan 802 kişi mahkeme karşısına çıkarılmış ve sonra aldıkları cezalar Yargıtay tarafından bozulmuştur.Ve böylece kanlı Maraş dosyası kapatılmış oldu!...

Unutmak ve hafızalardan silmek bu türlü katliamlara tekrardan sebebiyet vermektir... Maraş'ı, Sivas'ı, Menemen'i ve Madımak gibi birçok katliamı unutmadık, unutturmayacağız...” Gençlik kolları başkanının ardından İlçe Başkanı Kemal Seniz Bozkurt konuşması için kürsüye davet edildi.

Kardeşlik bağlarımızı daha güçlendirmeliyiz

Bozkurt konuşmasın da; “Öncelikle Maraş ve diğer olaylarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Işıklar içinde yatsınlar. Yaşanan bu olaylar özellikle mazlum halklar üzerinde oynana oyunların sergilenmesidir. Maraş, Sivas, Çorum katliamı. Bunlar yakın tarihimizde bilip hatırladığımız ama daha öncesinde var. İşte güney doğuda 1980 de itibaren yaşanan acılar 10 bin tane faili meçhul cinayet var Türkiye de. Bunlar asla kabul edilemez. Bir insan nasıl bir insanı öldürür bunu da aklım almıyor. Bunlar emperyalist ülkelerin mazlum halklar üzerinde oynadığı birer senaryo. Kürdü-Türk’e, Alevileri Sünni’ ye düşman kılıyor. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için Kardeşlik bağlarımızı daha güçlü kılmamız lazım. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle, bu anma programını hazırlayan gençlik kollarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.