GERİ DÖNÜŞÜME "BUZLU" DESTEK

GERİ DÖNÜŞÜME "BUZLU" DESTEK
Fatih Belediyesi, hizmete açtığı 336 metrekarelik dev buz pistiyle geri dönüşüme de büyük katkı sağlayacak bir projeye imza attı.
 FATİH BELEDİYESİ'NDEN GERİ DÖNÜŞÜME "BUZLU" DESTEK
 

 
Pistin açılışını yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projeyle çocukların pistte kayma fırsatı bulmasının yanında çevre duyarlılığının da artmasını amaçladıklarını söyledi.
Fatih Belediyesi, Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda 336 metrekarelik buz pistini vatandaşların hizmetine açtı.
 
Belediye, yaptırdığı buz pistinde vatandaşlara spor imkanı sağlarken, geri dönüşüme de katkı sağlayacak bir projeyi de beraberinde hayata geçirdi. Bu kapsamda buz pistinden yararlanmak isteyen vatandaşlar kağıt, cam, plastik gibi herhangi bir geri dönüşüm maddesi getirerek, 45 dakika boyunca pistten kayma imkanı bulabilecek.
 
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla gerçekleşen pistin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, Avrupa Şampiyonu Slovenyalı Ines Berginc’in buz üzerindeki gösterisi de izleyenleri adeta büyüledi.
 
“AMAÇ ÇEVREYE DUYARLILIĞI GELİŞTİRMEK”
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, açılış töreni kapsamında yapılan gösterileri vatandaşlarla birlikte izledi. Buz pateni pistinin geri dönüşüme büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Demir, “Çukurbostan Parkımızı, Dünya Çevre Günü'nde açmıştık. O zaman da burayı kışın buz pateni pisti yapacağız diye söz vermiştik. Aslında bu saha yazın ıslanma havuzu. Çocukların gidip ıslandığı bir yer. Kışın da ıslanma havuzunu buz patenine dönüştürdük. Bunu da çevreci bir projeyle bütünleştirdik. Çocuklar burada kaysınlar, kendilerini geliştirsinler ama bunu yaparken de çevreye duyarlıkları gelişsin diye geri dönüşüm maddeleri de getirsinler istiyoruz. Kağıt, plastik ve cam getiren bütün çocuklara 45 dakika buz pateni pistinden faydalanmasını sağlayacağız” dedi.
 
Amaçlarının dünya çapında sporcular yetiştirmek olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Demir, şunları söyledi:
“Aslında bizim çocukların eğitiminde hedefimiz sadece matematiksel zekalarının gelişmesi değil, bununla birlikte psikolojik, biyolojik ve sosyal yönlerden de kendilerini ifade edebileceği, mükemmel birey olmaları için çalışıyoruz. Silivrikapı’da Büyükşehir Belediyemizin yaptırdığı 2 tane buz patenimiz zaten var. Yılda ortalama 12 bin öğrencimizi getirip orada kaydırıyoruz. Fatih’te bu anlamda çok şanslı bir yer. Buz pateni ile ilgili altyapı zaten var. Seviyeyi daha da arttıracağız. Dünya çapında çocukların yetişebileceği bir yer neden olmasın.”
Mart ayı sonuna kadar hizmet verecek olan buz pateni pistinin özellikle yarıyıl tatilinde çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşacağı bekleniyor.
 
336 m2 kapalı alan üzerine kurulan buz pateni pistinde 2 bayan 2 erkek eğitmen dileyenlere eşlik edecek. Ayrıca pistin 120 kişi kapasiteli tribünü de mevcut.
 
Yaz aylarında ıslanma havuzu olarak kullanılan alan, kış aylarında ise bundan böyle buz pateni pisti olarak kullanılacak.
 
Pistte yaptıkları gösterilerle büyük beğeni toplayan Ayşe ve Zeynep Yılmaz kardeşler ise, bütün çocukların kaymayı öğrenmesi gerektiğini söyleyerek, yaptırdıkları pistten dolayı Fatih Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
Burada biriken geri dönüştürülebilir atıklar, Çevre Koruma Müdürlüğü görevlilerine teslim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.