Gökmen Güneş CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı…

Gökmen Güneş CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı…
Adaylığını ilk kez Gazete365’te açıklayan ve delegelerden partinin geleceği için destek isteyen CHP Bahçelievler İlçe Başkan Adayı Gökmen Güneş, “Biz bir yanımızda asi bir ruh, diğer yanımızda ise aslan ile ceylanı dizinin dibinde yatıran bir anlayışın te

 

Kongre heyecanı yaşanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul’da 39 ilçede mahalle delege seçimleri tamamlandı. İlçe kongre tarihleri belirlendi.


 

Geçen dönem de Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkan Adayı olan Gökmen Güneş, 29 Kasım’da yapılacak kongre için de adaylığını açıkladı. Cumartesi günü ilçe binasında yapacağı resmi adaylık açıklaması öncesinde adaylığını ilk kez Gazete365 aracılıyla duyuran Gökmen Güneş, delegelere seslendi, vaatlerini sıraladı. Partide önemli görevlerde yer almış isimlerle beraber gazetemize ziyaret gerçekleştiren Gökmen Güneş’e; Erkan Değirmenci, Cennet Şimşek, Cemile Aktaş, Nadiye Doğan, Sakine Yıldız, Hasan Aksüzek, Ali Şad, Nesim Kaya ve Pınar Bekpınar eşlik etti.


 

Parti içinde adam kayırma olduğunu söyleyen ve kongre çalışmalarını zor şartlarda yürüttüklerini ifade eden Gökmen Güneş, delegeleri sadığa gitmeden önce iyi düşünmeleri noktasında uyardı. Şimdiye kadar kötü bir yönetim sergilendiğini ve partinin ilçedeki oy aranın düştüğünü belirten Gökmen Güneş, partiyi Bahçelievler’de iktidara taşıyacaklarını öne sürerek delegeden destek istedi.

Her türlü yıldırma çalışmalarına rağmen biz de delegelerimizin huzuruna çıkacağız” diyen Gökmen Güneş, “Biz yerel anlamda yapacağımız çalışmalarla genel anlamda partimize ivme kazandıracağız ve Bahçelievler’deki yenilmez denilen AKP’yi örgütümüzle hep beraber yeneceğiz. Buradaki bu makûs tarihe son vereceğiz. İddialıyız, inançlıyız ve bunu başaracak kadrolara sahibiz. Biz geleceğiz ve örgütteki bölünmelere son vererek, örgütte sevgi, güven ortamını oluşturarak, eski yeni herkesle el ele verip, Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bahçelievler’de iktidara taşıyacağız” şeklinde konuştu.


 

ÇİFTE STANDARTLA KARŞI KARŞIYAYIZ


Örgütü içinde bazı alışkanlıklarının değişmesini gerektiğini belirten Gökmen Güneş, “Siyasi partilere hizmet etmek sadece koltukta oturmakla olmuyor. Yapamadığında başaramadığında o koltuğu boşaltarak onu başaracak kişilere o koltuğun önün açmak da ciddi bir hizmettir. Her zaman aynı yanlış sürüp gidiyor. Her gelen, parti için değil de kendi kariyer planlaması için çalışıyor. Biz buna son vereceğiz” diye konuştu.


 

Parti içi demokrasinin lafta kaldığını söyleyen Gökmen Güneş, “Çok ciddi bir çifte standartla karşı karşıyayız. Mevcut yönetimin meclis üyesi arkadaşımız Mehmet Ali Özkan’ı desteklemesi ve sadece o adaymış gibi örgüte durumu lanse etmesi demokrasinin içselleştirilememesinin bir örneğidir. Bizimle delegelerin iletişim bilgileri dahi paylaşılmıyor ve biz kendi imkânlarımızla gereken çalışmaları yapıyoruz. Kendilerini 1-0 önde gören bu arkadaşlarımızın bu paniğini anlamış değiliz” dedi.


 

BAHÇELİEVLER’DE İKTİDAR OLACAĞIZ


Önce CHP’yi sonra Bahçelievler’i değiştireceğiz” şeklinde konuşmasını sürdüren Güneş, “Ay ay gün gün ortaya projeler koyacağız. Hayatın her alanında hayatı örgütleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri ilçede hayatın her alanında olacak. Biz göreve geldiğimizde siz de takip edeceksiniz ki, önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi içerisindeki değişimi adım adım izleyecek ve yaşacak, bu değişimle birlikte de Bahçelievler’deki yaşam anlayışının, seçmen yapısının değişmesine nüfus edeceğiz. Önce insanların kapılarından içeri gireceğiz ve sonra insanların gönüllerine gireceğiz. Üye sayımızı arttıracağız. Yüz binlerce seçmenimize ulaşacak ve her birinin en az bir oy getirmesini sağlayarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bahçelievler’deki iktidarını biz tahsis edeceğiz” ifadelerini kullandı.


 

DELEGEMİZ İYİ DÜŞÜNÜP TAŞINMALI


Delegelere bu sefer daha fazla katılım sağlamaları ve inançla, güvenle, düşünerek sandığa gitmeleri yönünde çağrıda bulunan Güneş, “Cumhuriyet Halk Partisi delegasyonunun kongre salonunda vereceği karar; CHP’nin Bahçelievler’deki geleceğini, dolayısıyla da ülkedeki geleceğini de etkileyecektir. Delegelerin ben oyumu vereyim geleyim veya arkadaşıma vereyimden ziyade, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecekteki istikametini belirlemek noktasında, şimdiye kadar yapılanları gözden geçirerek doğru yönde oy kullanması gerekmektedir. Mevcut yönetimin ne kadar başarılı olduğu düşünülmeli ve onların görevi aldıkları zaman ile şu anki zamanda partimizin aldığı oy oranındaki düşüş unutmamalıdır. Herkesin oturup partisi için iyi düşünüp kararını vermesi gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.


 

ÖRGÜTE SEVGİ, SAMİMİYET, GÜVEN GELECEK

Örgüt içinde şimdiye kadar yapılan kötü uygulamalar ve tutarsızlıklar nedeniyle bir samimiyetsizlik, bir güven eksikliği söz konusu olduğunu dile getiren Güneş, “ Biz ilk seçimlerde Bahçelievler’de yaratacağımız örgütsel ve yapısal değişimlerle başarı elde edeceğiz. Biz delegelerimizin kararlarını önemsiyoruz. İlçeyi onlarla beraber yöneteceğiz. Meclis üyelerimizle şimdiye kadar emeği geçen herkesle, katılımcı anlayışla, barış içerisinde, huzurla, hoşgörüyle partimizi büyüteceğiz” dedi.


 

PARTİ İÇİ BÖLÜNMELERE SON VERECEĞİZ

Kendilerinin yönetime gelmesiyle büyük değişikliklerin yaşanacağının altını çizen Güneş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz AKP’lileşen bir tavrı reddedeceğiz ve CHP’yi olması gereken kendi özüne döndüreceğiz. Biz adaletçi olacağız ve kimseye tavır alıp, ötekileştirmeyeceğiz. Tüzüğümüzde de yer aldığı gibi sosyal demokrat anlayışla, demokrasiyle yaklaşacağız herkese. Partimiz içerisindeki bu bölünmeyi mutlak suretle ortadan kaldıracağız. Gönül kapılarımızı açacağız, samimiyetimizi ve sevgimizi sunacağız. Bir yanımızda asi bir ruh diğer yanımızda ise aslan ile ceylanı dizinin dibinde yatıran bir anlayışın temsilcileri olacağız. Bir yandan Pir Sultan diye zulme isyan eden, öbür taraftan zalimin zulmüne uğrayan mazlumların aynı dizin dibinde olacağı bir anlayışı Bahçelievler’de inşa edeceğiz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.