Gülen'in yeğeninden KPSS itirafı

Gülen'in yeğeninden KPSS itirafı
Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyerek bildiklerini tek tek anlatan Mehmet Sait Gülen tutuklandı.
 Gülen, ‘Yaklaşık 3-4 saat 2010 KPSS’ye ait soruları ve cevap şıklarını inceleyerek ezberledim’ dedi

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Fetullah Gülen’in akrabası Mehmet Sait Gülen tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyerek bildiklerini anlatan Gülen, Erzurum’da 2010 KPSS soru ve cevaplarını cemaatin evinde okuyarak ezberlediğini itiraf etti. Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından ifadesi alınan Gülen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘Yemin edeceksin’ dedi’

Gülen, 2001’de Erzurum’da Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen lisesinde hazırlık sınıfında okurken cemaate ait öğrenci evlerine ders çalışmak amacıyla gitmeye başladığını anlattı.
Liseden mezun olduktan sonra 2005’te Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik öğretmenliği bölümünden 2010’da mezun olduğunu söyleyen Gülen, şunları anlattı: “Benim gibi öğrencilerle yardım amaçlı ilgilenen Süleyman Yörük, 10 Temmuz 2010’dan 5 gün ya da bir hafta önce telefondan arayarak Erzurum Yıldızkent mevkii Gülok Apartmanı 2 veya 3. katındaki cemaate ait eve çağırdı. Yörük’ü beni araması için yönlendirenin Muharrem Var olduğunu biliyorum. Özcan Solmaz ile birlikte odada kaldık. Solmaz ‘sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin’ dedi. Ben de yemin ettikten sonra yanında bulunan siyah renkli çanta içinden kağıtlar çıkardı. Kağıtlardaki soruların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak 2010 KPSS lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait sorular olduğunu ve bunlara bakarak ezberlememi söyledi. Ben de soruları alıp incelemeye başladım. Sorular bilgisayar ortamında hazırlanmıştı ve sınavda çıkacak haldeydi. Cevaplar arasında doğru olan cevap şıkkı yuvarlak içine alınarak işaretlenmişti. Yaklaşık 3-4 saat süresince 2010 KPSS’ye ait soruları ve cevap şıklarını inceleyerek ezberledim. Solmaz yanımdan hiç ayrılmadığından herhangi bir yere not almadım. Eğitim Bilimleri testinden yaklaşık 100’den fazla, 120’den az, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden 40-45 arasında soru ve cevabı vardı. Soruları ezberledikten sonra akşama doğru cemaat evinden ayrıldım.”

‘Kırmızıyla işaretlenmişti’

Sınavdan 1-2 gün önce Erzurum’da yaklaşık 200 evin sorumlusu ve il abisi “Ahmet” kod Muharrem Var’ın kendisini çağırdığını belirten Gülen, kendisine laptop bilgisayar üzerinde sınav soru ve cevaplarının bulunduğu bir takım sorular gösterdiğini söyledi. “Bu soruların 2010 KPSS’de çıkacak sorular olduğunu ve kimseye söylemememi istedi” diyen Gülen, “Bana göstermiş olduğu soru ve cevaplar Özcan’ın gösterdiği sorular ve içerikleriyle benzerdi. Ancak soruların altında bulunan doğru cevaplar bu kez yuvarlak içine alınmayıp kırmızı renkli olarak işaretlenmişti” ifadesini kullandı. Bu soru ve cevaplara da 1-2 saat bakarak daha önceden gördüğü kolayca ezberlediğini belirten Gülen, 10 Temmuz günü sınava girdiğini, yüksek puan almasına karşın tercihte bulunmadığını söyledi.

Gülen, akrabası Fetullah Gülen’le ilgili de şunları anlattı: “Fetullah Gülen’in babası ile benim babamın dedesinin kardeş olduklarını biliyorum. Kendisi ile akrabalık ilişkimiz vardır. Ben lise çağından itibaren yaklaşık 2001-2016 arasında bu cemaatin içinde Erzurum ilinde yer aldım. 2010’da üniversiteden mezun olduktan sonra da yaklaşık 10-15 arasındaki cemaat evinde talebe mesulü olarak 2016’ya kadar görev aldım. Bildiğim kadarıyla Erzurum’da FEM, Anafen dershaneleri, Aziziye Koleji, Özdemir, Osman Bektaş ve Hedise Kız Öğrenci yurdu Gülen cemaatine ait dershane ve yurtlardır. Cemaata ait evlere 2001-2016 arasında gittim. Sohbetlere katıldım.”

‘Var ve Solmaz gösterdi’

FETÖ terör örgütü üyeliği, bu kapsamda sınavda nitelikli dolandırıcılık sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğrattığı suçlamasını kabul etmeyen Gülen, şunları söyledi: “Ben böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Bana 2010 KPSS soruları talep etmediğim halde Gülen cemaati mensubu olan Muharrem Var ve Özcan Solmaz tarafından gösterilmiştir. Sorulara sadece baktım ve ezberledim. Kimseye de göstermedim. Bana bu soruların cemaat için yaptığım hizmetlerden dolayı verildiğini düşünüyorum. Sınav sonucuna göre memur olmam mümkün iken vicdanen rahatsız olduğumdan dolayı tercihte bulunmadım.”

‘Sözlerini asla kabul etmiyorum’

Gülen, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili de şunları söyledi: “Fetullah Gülen cemaatinin ülkemize ve milletimize hizmet ettiği düşüncesiyle bir süre bu cemaat içinde faaliyette bulundum. Ancak 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemiz çapında meydana gelen darbe girişiminin arkasında Gülen cemaatinin bulunduğunu basından öğrenince, cemaatin gerçek yüzünü gördüm. Cemaatin gerçek amacının benim bildiğim hizmet hareketi olmadığını anladım. Elime bayrağımızı alarak ben de sokaklara tepki amaçlı çıktım. Halkımızın yanında yer aldım. Halkına ve polisine saldıran, silah sıkan Fetullahçı Terör Örgütü’nün bu yaptıklarını kesinlikle tasvip etmiyorum. Kınıyorum. Vatandaşların tanklarla ezilidiğini, şehit edildiğini, uçaklardan bomba atılarak polis özel harekattaki 47 polisin şehit olduğunu, çoğu cenazenin perişan durumları nedeniyle boş tabutlara konulduğunu, halka ateş açılarak şehit edildiklerini basından gördüm. Videoları izledim. Yine öğrendiğime göre ordu içinde cemaat mensupları askerler tarafından böyle bir girişimde bulunulduğu belirtilmektedir. 
Ben cemaati vatanına, devletine, dine hizmet eden bir cemaat olarak bilirdim. Ancak 15 Temmuz gecesi yaptıklarından sonra cemaatin özellikle üst kademesinin bizim bildiğimiz şekilde hareket etmedikleri kanaatine vardım. Gülen’in darbe girişimini protesto etmek için benim gibi sokağa bayrağını alıp çıkan insanlara bu şekilde sözler sarf etmesini asla kabul etmiyorum. Adalete yardımcı olduğuma inanıyorum. Bu nedenle hakkımda etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.