Güneydoğu'da art arda şiddetli deprem!

Güneydoğu'da art arda şiddetli deprem!
Adıyaman'da 5.5 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde pek çok ilde hissedildiği öğrenildi.
Kandilli Rasathanesi, Merkezüssü Adıyaman Samsat' ta 5.8 lik depremin ardından saat 14.24 te 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi
ADIYAMAN başta olmak üzere bölgedeki bir çok İlde Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.

ŞANLIURFA 4.6 İLE SALLANDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Adıyaman depreminin ardından saat 14.18 de merkezüssü Şanlıurfa' nın Kasımkuyu da 4.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini bildirdi.


ADIYAMAN'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM MALATYA’DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Adıyaman başta olmak üzere bölgedeki birçok il Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle Malatya’da sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsat İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Malatya başta olmak üzere Gaziantep, Kilis, Batman, Şanlıurfa'da da şiddetli hissedildi.

AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor. Bununla birlikte depremin bölgesi olan Adıyaman - Samsat’a yakın olan Malatya’nın köy ve ilçelerinde hasar meydana gelip gelmediği hakkında araştırma yapılması için Malatya AFAD ekipleri de alarma geçti.

MALATYA’DA ART ARDA DEPREMLER PANİĞE NEDEN OLDU

Adıyaman’daki depremi Malatya’da şiddetli hissetti. Sallanan depremle vatandaşlar sokağa inerken, öğrenci Ersin Küçükbahçe deprem anını şöyle anlatı, “bir anda bir sallantıyla beraber hepmiz sokağa döküldük kafe de idik aşağı indik büyük bir panik ileö dedi.

PANELDE DEPREM PANİĞE YOLAÇTI

Şanlıurfanın Siverek ilçesinde Özel Farabi sağlık meslek lisesinde madde bağımlıları paneli sırasında meydan gelen deprem paniğe yol açtı. Deprem hissedildiği sırada öğrenciler panik halinde dışarı koştu. O anlar kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi

YARALILAR VAR

CNN TÜRK yayınına bağlanan Akdamar Köyü Muhtarı yaşanan depremle ilgili bilgi verdi. 'Köyümüzün yarısı yıkıldı, şu an hiçbir eve girilemez' dedi.
Bayırlı Köyü Muhtarı Ömer Kuştepe ise merkezde yaralılar olduğu bilgisini verdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.