Hakkâri’de PKK mayını: 1 şehit

Hakkâri’de PKK mayını: 1 şehit
Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında dün sabah Haskel Dağı bölgesinde arazi arama- tarama çalışmaları sırasında mayın patladı.Patlamada ağır yaralanan Uzman Çavuş Metin Koza, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesi’nde kurtarılamayarak şehit oldu.

Çukurca İlçesi Jandarma Komutanlığı’nın 2 ayrı üs bölgesine de, PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Askerler ateşe anında karşılık verirken, bölgede operasyon başlatıldı. Haskel Dağı ve Kazan Vadisi’nde dün öğlen saatlerinde PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çatışmada Çukurca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Etem Kara’nın da yaralandığı belirtildi. Hakkâri Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınan Yüzbaşı Kara’nın durumunun da iyi olduğu bildirildi.

Tunceli’de 2 PKK’lı ölü
Tunceli’nin Pümülür Vadisi’ne bağlı Kaymaztepe ve Kavuklu köyleri arasında PKK’lı teröristlere yönelik operasyon sürdüren güvenlik güçleri kalabalık bir PKK’lı grupla sıcak temas sağladı. Çatışmaların başlaması ile Tunceli 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan havalanan 2 Kobra helikopter, bölgeyi yoğun bombardıman altına aldı. Dün sabaha kadar devam eden çatışmalarda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Çemişgezek İlçesi Gözlüçayır Bölgesi’nde tespit edilen başka bir grup PKK’lı ile girilen çatışmada ise 2 terörist öldü. Ormanlık alana kaçan PKK’lıların yakalanması için de takip harekatı başlatıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.