Halka gece boyu şiddet

Halka gece boyu şiddet
Ankara ve Antakya'da yaşanan gösterilerde polisin eylemcilere müdahalesi sert oldu.
 ANKARA'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Kennedy Caddesi'nde barikat kurup yolu trafiğe kapan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Başkente Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Kennedy Caddesi'nde toplanan göstericiler barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Yolu açın anonslarına uymayıp barikatları ateşe veren gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede etti. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçarken olaylar bir süre daha devam etti. 
Öte yandan müdahale başlamadan önce elinde ne tuttuğu belli olmayan bir kadın, TOMA'daki polise elinde tuttuğu şeyi göstererek yaklaştı. Polisle bir süre konuşan kadın daha sonra koşarak TOMA'dan uzaklaştı.

ANTAKYA'DA PANZER VE TOMA'LAR İÇİN ÇİVİLİ TAHTA BARİKATI

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle başlayan gösterilerde, eylemcilere müdahale eden polis, çivili tahtalar ele geçirdi. Barikatların önüne yerleştirilen çivili tahtaların, panzer ve TOMA'nın lastiklerini patlatmak için hazırlandığı belirtildi.

Eskişehir'de, İstanbul Taksim Gezi Parkı olayları protestoları sırasında aldığı darbeler sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da toprağa verilmesi ardından başlayan eylemler 5'inci gününe ulaştı. Dün saat 21.00 sıralarında Armutlu Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, Gündüz Caddesi girişinde kurdukları barikatın arkasından polise taş ve bilyelerle saldırdı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba zırhlı araçlar ve TOMA müdahale etti. Ekiplerin basınçlı su ve gaz bombası ile müdahale ettiği gruplar da taş ve bilyeler atarak karşılık verdi. Polis ara sokaklara kaçarak dağılan göstericileri takip ederken, binaların tepesinden toma ve akrep araçlarına molotof bombası, yanan kanepe ve maytaplar atıldı. Göstericiler, yaktıkları lastikleri de polis ekiplerinin üzerine yuvarladı.

ADANA'DA KORSAN GÖSTERİ

ADANA'da açılım süreci ile ara verilen korsan gösteriler yeniden başladı. Yol kapatan maskeli gruplara polis müdahale etti. Göstericiler, polise havai fişek, molotof bombası ve taş ile saldırdı.

Akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Hürriyet Mahallesi'ndeki Güney Kuşak üzerinde bulunan BDP Mahalle temsilciliği önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Eminağa Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Polisin müdahale etmediği grup, Barbaros Mahallesi Muhtarlığı önüne kadar geldi. Grubun dağılmasının ardından ara sokaklardan çıkan yüzleri maskeli 40-50 kişilik genç ve çocuklardan oluşan bir grup, Güney Kuşak Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Metro Durağı altında slogan atan gruba, TOMA ve zırhlı araçlar müdahale etti. Göstericiler, tazyikli su kullanan TOMA'lara taş, havai fişek ve molotof kokteyli attı. 

Göstericiler, yaklaşık bir saat süren eylemin ardından ara sokaklara girerek dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.