Halkalı gümrüğü Çatalca'da

Halkalı gümrüğü Çatalca'da
Muratbey Mahallesi’ndeki Halkalı Gümrük Müdürlüğü kompleksinin temeli atıldı.
2014 yılından itibaren tekrar Çatalca’ya bağlanacak olan Muratbey Mahallesi’nde inşasına başlanan Halkalı Gümrük Müdürlüğü kompleksinin temeli, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcının da katılımıyla atıldı. 
2014 yılından itibaren Çatalca ilçe sınırlarında kalacak olan Gümrük, 215 bin 834 metrekare gümrüklü alan ve 64 bin 676 metrekare kapalı alana sahip olacak

Muratbey Mahallesi’nde yapımına başlanan Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün yeni kompleksinin temel atma töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma törenine ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Milletvekilleri, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreni Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın faaliyetlerini anlatan multivizyon gösterimi ile başladı. Ardından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı konuşmalarını gerçekleştirdiler. Yapılan konuşmalar sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve diğer davetliler ile birlikte butona basılarak Halkalı Gümrük Müdürlüğü kompleksinin temeli atıldı. Temel atma törenin ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile kısa süreli sohbet etme imkanı buldu.

Yapımına başlanan tesis bittiğinde 215 bin 834 metrekare gümrüklü alan ve 64 bin 676 metrekare kapalı alana sahip olacak. Tesis tamamlandığında Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün 40 milyar dolar olan dış ticaretinin ikiye katlanmasını bekleniyor. Çatalca için de pozitif anlamda bir getirisi olacak tesis, önümüzdeki yıllarda gelişen ve büyüyen Çatalca için bir merkez olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.