HAMSİ BEKLERKEN JAWS ÇIKTI

HAMSİ BEKLERKEN JAWS ÇIKTI
Beylikdüzü açıklarında balıkçılar ayrı türlerde iki devasa köpekbalığı yakaladı. İriliği ve keskin dişleriyle görenleri ürküten köpekbalıklarından biri 4, diğeri ise tam 5 metre uzunluğunda. Köpekbalıkları bir hafta boyunca balık tezgâhında sergilenecek

 

Marmara Denizi Beylikdüzü açıklarında dün sabaha karşı hamsi avlamak için ağlarını denize atan balıkçılar, ağlarını çekerken devasa büyüklükteki iki köpekbalığıyla karşılaştılar. Köpekbalıklarının parçaladığı ağlara takılı kaldığını fark eden balıkçılar ağları hızla tekneye çektiler. Balıkçılar, devasa büyüklükteki köpekbalıklarını güçlükle kıyıya çıkardı.

 

İkisi de farklı tür köpekbalığı

 

Köpekbalıkları daha sonra İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan tarafından Beylikdüzü Yeşilvadi’deki tesislerde sergilenmeye başlandı. Biri 4 metre uzunluğunda 500 kilo ağırlığında, diğeri ise 5 metre uzunluğunda 700 kilo ağırlığındaki iki ayrı köpekbalığının türlerinin ise birbirinden farklı olması dikkat çekti. Camgöz ve pamuk cinsi iki köpekbalığı iriliğiyle ve keskin dişleriyle görenleri ürküttü.    

 

Onları, hamsi ve palamut sürüsü getirdi

 

Köpekbalığının derin sulardan Marmara Denizi’ne hamsi ve palamut sürülerinin peşine takılarak gelmiş olabileceğini söyleyen Balıkçı Kenan Tesislerinin sahibi Kenan Balcı, “Köpekbalığını burada bir hafta boyunca vatandaşların daha yakından gelip inceleyebilmesi için buzla koruma altına alarak sergileyeceğiz. Daha sonra mumyalama işleminden geçirerek Türkiye Deniz Canlıları Müzemizdeki diğer türlerin arasına katacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.