HAVALİMANI GÜMRÜKLERİNE GAZETECİ ELİ DEĞECEK!

HAVALİMANI GÜMRÜKLERİNE GAZETECİ ELİ DEĞECEK!
AK Parti Milletvekili adayı olduğu halde seçilemeyen Gazeteci Dursun Boran, Gümrük Bakan Yardımcılığı için en kuvvetli isim olarak öne çıkıyor.


1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerinden sonra, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Ak Parti hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Malatya Milletvekili Avukat Bülnet Tüfekci’nin Bakan Yardımcılığı için en güçlü aday gazeteci Dursun Boran.

2002’en beri 6 defa Ak Parti’den Malatya ve İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayı olan Dursun Boran, 64. hükümette Tüfekci’nin bakan yardımcılığı için kulis çalışmalarına başladı. Boran Parti teşkilatlarına ve Ankara’ya da bu talebini iletti.

GÜMRÜKLERDE MALATYALI DÖNEMİ

Gümrük teşkilatını, iş dünyasının beklentilerini, yurt dışında yaşayan vatandaşların taleplerini senelerdir çok iyi bilen, bunları yaptığı haberlerle TBMM gündemine getiren Dursun Boran, 30 senelik gazetecilik yapıyor ve sürekli sarı basın kartı sahibi.

TRİPTİKLİ OTO KANUNUNUN ÇIKMASINI SAĞLADI

Seçilmediği halde milletvekili gibi çalışan Boran,  yurt dışında yaşayan milyonlarca Türkün triptikli oto probleminin çözülmesi için TBMM’ye yazılı teklifte bulundu.

Boran, yeni kanun çıkarılarak, yurt dışındaki Türklerin yabancı plakalı ( triptikli ) arabalarını Türkiye de 6 ay değil, önce 2 sene sonra mümkünse sınırsız binmelerini sağlamak içim çalışmalar yaptı. Boran’ın bu girişimleri sonuç verdi ve gurbetçiler rahat bir nefes aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum