“HER ARACA KAR LASTİĞİ TAKILMAZ”

“HER ARACA KAR LASTİĞİ TAKILMAZ”
'Kar lastiği genelgesi yeniden düzenlenmeli'
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,Kar Lastiği Genelgesi’nin aceleye getirildiğini belirterek, “Genelge yeniden düzenlenmelidir. Şu an yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik fiyatları artacağı gibi, piyasanın daekonomik dengesi bozulacaktır” dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Kar Lastiği Genelgesi’nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini öne sürdü. Trafikte ticari araçtan çok özel araç olduğunu dile getiren Palandöken, şu an yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik fiyatlarıartacağını ve piyasanın ekonomik dengesinin bozulacağını iddia etti.

-“HER ARACA KAR LASTİĞİ TAKILMAZ”-

Antalya'da şehir içinde çalışan sürücüye kar lastiği sorulamayacağını vurgulayan Palandöken, “Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlarda zaten kar lastiği kullanılıyor. Ancak yönetmelikte eksiklikler var. Zincir takılacak ve takılamayacak araçlar var. Her ticari araca kar lastiği takmak mümkün değil. TIR'ların arkasında dorseler var, bunlara kar lastiği konulamaz. Araçların taşıyıcı kısımlarında kullanılmalı. Öte yandan kış lastiği diye bir şey yok. Aslında kar tipi lastik var. Bunun da ayırt edilmesi gerekli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.