Herkes için adalet

Herkes için adalet
İstanbul'da bulunan Bingöl dernekleri, Esenyurt Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek Bingöl İli Solhan İlçesinde meydana gelen 14 yaşındaki E.A’ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen , aralarında uzman çavuşların da bulunduğu sanıkların kaçmayacak
Basın açıklamasını okuyan Esenyurt Bingöl Dernek Yönetiminden Ferda Ertuğrul “Bingöl İlimiz Solhan İlçesinde meydana gelen E.A adlı 14 yaşındaki kızımıza yönelik aralarında uzman çavuşlarında bulunduğu bir kısım devlet görevlisinin tecavüz olayı insanlık dışı olduğu kadar, konuyla ilgili adli kurumların verdiği kara da bir o kadar adaletsiz olmuş ve yüreklerimizi yaralamıştır.

Tüm vicdan ve adalet sahibi insanlara sesleniyoruz.
Yaşanan iğrenç tecavüz olayının, ailenizden birinin, eşinizin, dostunuzun, ahbaplarınızın başına geldiğini düşünerek hepinizi empati yapmaya çağırıyorum. 14 yaşında bir çocuk 2 yıl insanlık dışı bir muameleye tabi tutularak, suçlananlar ve sanıklar bu kadar aleniyken kaçmayacakları düşülerek salıverilecekler. Adalet masum olanların korunması gerekirken suçluların, tecavüzcülerin korunması bu türden olayların tekrar yaşanmasına teşvik değil de ne olabilir? Biz Bingöllüler olarak bugün burada bütün sorumsuz vicdanlara,adaletsiz yargıya karşı haykırmaya,vicdan ve adalet aramaya geldik…
Suçlular korunmaya devam edildikçe  bu türden olaylar son bulmayacaktır.Adalet magandaların namlusundan çıkan kurşun olmaktan çıkmalı, mazlumun ve masumun yanında yer almalı,masum ve mağduru korumalı.
E.A başta olmak üzere bölgede uzun zamandır yaşanan bu türden olayların son bulması için ve caydırıcı olması için; E.A ve bütün cinsel istismar mağdurlarının yanında olduğumuzu bir kez daha duyuruyoruz.
E.A adlı kızımıza tecavüzle suçlanan sanıkların tümünün ivedilikle tutuklanmasını ve dosya üzerindeki gizlilik kararının kaldırılarak adil yargılanmanın yapılmasını, talep ediyoruz.
Basın açıklamasına İstanbul’daki Bingöl dernekleri, BİNDER-FED(Bingöl Dernekler Federasyonu), BİNYAR  (Bingöl Eğitim Kültür ve yardımlaşma Derneği), BİNYAD(Bingöl Yardımlaşma Derneği),BİN-AYDER (İstanbul Avrupa Yakası Bingöllüler Derneği),ŞİRNAN-DER (Bingöl Şirnanlılar Derneği),Bingöl İli ev İlçeleri Yardımlaşma Derneği, KARLI-DER ( Bingöl İli Karlıova İlçesi yardımlaşma ve dayanışma Derneği), DGD-Doğu Güneydoğu Dernekler Federasyonu, Bingöl Karlıova İlçesi Hacılar Köyü Derneği, KAY-DER Kığı Adaklı ve Yayladere Yardımlaşma Derneği'nin yanı sıra destek için CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Yönetim Kurulu, Esenyurt Erzurum Dernek Başkanı Murat Baduralkan, Siirt Dernek Başkanı Vasvettin Sizer Ve Van Dernek Başkanı İsmail Ayaz da desteklerini sunarak olaya duyarsız kalmadılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.