Hukuk mücadelesi başlıyor

Hukuk mücadelesi başlıyor
Lunaparkta ölen Hatice Ataman'ın ailesi hukuk mücadelesi başlatıyor

KÜÇÜKÇEKMECE’de LYS sınavının ardından kuzeniyle birlikte gittiği lunaparkta 'discovery' adlı oyun aletinden düşerek yaşamını yitiren 18 yaşındaki Hatice Ataman’ın ailesi sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesine başlıyor.

Geçtiğimiz Pazar günü LYS-4 Sosyal Bilimler sınavının ardından kuzeni ve iki arkadaşıyla Küçükçekmece’deki Kavaklı Lunapark’ına giden 18 yaşındaki Hatice Ataman “discovery” oyun aletinden düşerek feci şekilde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından polis ve savcılık soruşturma başlattı. Lunaparkta çalışan 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olayda yaşamını yitiren Hatice Ataman önceki gün Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Esenler Hazreti Ömer Camii’nde kılınan cenaze namazının sonrası gözyaşlarıyla toprağa verildi.

BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİLER
Babalar gününde kızını kaybeden acılı baba Halit Ataman, sorumluların cezalandırılması için hukuki yollara başvuracağını ve şikayetçi olacağını söyledi. Lunapark hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten baba Ataman şunları söyledi:

“Kızım düştüğünde ambulansı beklemeden apar topar hastaneye götürmüşler. Aynı cihazdan bir ay önce iki kişi düşüp yaralanmış ölümden dönmüşler. Ancak bilinmeyen bir nedenle şikayetçi olmamışlar. Lunapark yetkilileri bu olaydan sonra cihazı değiştirdiklerini söylediler. Yeni bir cihaz aldıklarını söylediler. Bu aletin güvenlik bariyeri kilitlenmeden çalışmayacağını söylediler. Ancak kızımın ve yanındaki arkadaşının alet çalışırken açılmış. Hiçbir görevlide çalışmadan önce kontrol etmemiş. Lunapark yetkilileri olaydan sonra başsağlığı dilemeye dahi gelmediler. Cenazeye katılmadılar. En azından bunu yapabilirlerd.”

YANINA YAKLAŞTIRMADILAR
Olay sırasında Hatice Ataman’ın yanında bulunan kuzeni Seda Afşit polis merkezindeki ifadesinde, korktuğu için oyun aletine binmekten son anda vazgeçtiğini belirterek, “12 TL’ye 4 jeton aldık. Oyun aletine bindik ancak çalışmadan önce ben korktum ve indim. Alet çalışmaya başladıktan sonra Hatice çığlık atarak inmek istediğini söyledi. Ben de aşağıda görevliye cihazı durdurmasını söyledim. Ancak zaten durmak üzere olduğunu söyleyip durdurmadılar. Hatice’nin düştüğünü görmedim. Yaklaşık 10 metre fırlayarak bir barakaya çarpmış. Yanına yaklaştırmadılar. Bir araca atıp götürdüler. Bizde arkalarından takip ederek hastaneye gittik” dedi.

TUTMAYA ÇALIŞTIM BAŞARAMADIM
Oyun aletinde Hatice Ataman’ın yanında oturan arkadaşı Sevim Türe ise oyun aletine bindiklerinde hiç kimsenin emniyet kemerinin takıldığını kontrol etmediğini söyleyerek, “Jetonumuzu görevliye verdik. Ancak kimse gelip kemerlerimizi kontrol etmedi. Çalışmaya başladıktan sonra yanımda oturan Hatice’nin güvenlik bariyeri yukarı doğru kalktı. Hatice çığlık atarak aletin durdurulmasını istedi. Bende ona yardım etmek istedim. Ona doğru uzandığımda benim güvenlik bariyerimde kalkmaya başlayınca tutunmak istedim. Hatice koltuktan kayarken tutmaya çalıştım. Ancak başaramadım” diye konuştu.

Bir kişinin yaşamını yitirdiği olay sonrası Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, olayla ilgili 3 lunapark çalışanı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Hatice Ataman’ın ailesi ise olayla ilgili hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanıyor. Aile, kızlarının 3 arkadaşı ve diğer tanıklar ile birlikte Küçükçekmece Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bu arada lunaparktan görüntü ve bilgi almak isteyen basın mensupları, görevliler tarafından engellenerek içeri alınmadı. Yetkililer, olayla ilgili hiçbir açıklama yapmaktan kaçındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.