Hükümetten Lice Olaylarına İlk Açıklama

Hükümetten Lice Olaylarına İlk Açıklama
Hüseyin Çelik, Lice'de yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Haber Türk televizyonunda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, sağduyu çağrısı yaptı.
"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

Lice'de yaşananların üzüntü verici olduğunu söyleyen Çelik, "Hepimiz aynı gemideyiz. Çözüm sürecinin direnmesi gerekir. Çözüm süreci direnmezse kan ve kin direnecektir. Son olay hepimizi çok üzdü. Lice'den beni arayan akrabaları olan birisi, güvendiğim birisi olayı anlattı. PKK'lı bir grubun köye gelerek kendilerini protesto etmeye zorladıklarını ve hemen sonrasında çadırları ateşe vermeye başladıklarını söyledi. 

"BİRİLERİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

Olay sırasında, molotof kokteyli atılıyor. Asker havaya ateş ediyor. Eylemciye rahmet diliyorum. Birileri çözüm sürecini sabote etmeye çalışıyor. Çözüm süreci başladığından beri aşağı yukarı 17 olay var. Bizim tahminimiz PKK'nın kontrol edemediği çözüm sürecine karşı olan gruplar veya başka gruplar olabilir. Bunlar PKK'lı ise akla zarar. Diyarbakır'da 15 karakolun yenilenmesine karar verilmiştir. İhtiyaç halinde yeni bir karakol yapılabilir. Eğer orada bir kasıt söz konusu ise çavuş, er olabilir. Kasıt varsa, bile bile bir yanlış varsa kimsenin yanlış yapma imtiyazı yoktur. 

BDP'YE 'SAĞDUYU' ÇAĞRISI

BDP'li arkadaşlara sesleniyorum; teşkilatlarına sağduyu çağrısında bulunmasını umuyorum. Sokağa çıkma çağrılarının doğru olmamasını umut ediyorum. Çözüm sürecine zarar verir. AK Parti'ye zarar verdiklerini düşünüyorlar kendi geleceğimize ve çocuklarımızın geleceğine zarar veriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.