İBB Meclisinde Gündem 'Gezi'

İBB Meclisinde Gündem 'Gezi'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, İBB Meclisi’nin bugünkü oturumunda Gezi Parkı protestolarını gündeme getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın katıldığı kapalı grup toplantısının ardından İBB Meclisi Genel kurul oturumuna geçen CHP’liler, masalarına ‘Çapulcuyum’ yazılı kartlar yerleştirdi. CHP’liler ayrıca Gezi Parkı protestolarında hayatını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve komiser Mustafa Sarı’nın resimlerini de oturdukları masalara koydu. 

Ak Partililer CHP’nin önerisini reddetti!

İBB Meclisi CHP Grubu ayrıca İBB Meclis Başkanlığı’na dilekçeyle gündem önerisi verdi. Ancak CHP’lilerin Gezi Parkı’yla ilgili olarak verdiği önerge AKP’li meclis üyelerinin ret oyu vermesi sonucu oyçokluğuyla gündeme alınmadı. İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan ve grup yöneticilerinin imzasını taşıyan önergede;

Beyoğlu İlçesi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na ait 1/5000 ve 1/1000 Ölçeli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, Uygulama İmar Planları’na ve Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ne; ‘Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalması ve inşaata açılmaması’ için plan notu eklenmesi’ ile ‘2 No.lu Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Yayalaştırma Planı ile ilgili verdiği; Gümüşsuyu Caddesi, Mete Caddesi ve Sıraselviler Caddesi’nden dalışların kaldırılmasına ilişkin kararın plana işlenmesini’ ek gündem olarak maddesi olarak İBB Meclis gündemine alınması istendi.Ancak önerge AKP’lilerce reddedildi.

AKP’LİLER SAYGI DURUŞUNA KATILMADI

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan’ın gündem dışı söz alarak konuşmasına başlamadan önce tüm İBB Meclis üyelerini  Gezi Parkı protestoları sırasında ölen yurttaşlar ile komiser Mustafa Sarı için saygı duruşuna çağırması üzerine CHP’li İBB Meclis üyeleri 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu sırasında Ak Parti sıralarından hiçbir üyenin ayağa kalkmaması ve saygı duruşunda bulunmaması dikkat çekti. Saygı duruşunun ardından sözlerine devam eden Fahrettin Kayhan, tüm İBB Meclis üyelerini Taksim Gezi Parkı’na gitmeye ve göstericilere ‘Gezi Parkı’na hiçbir şekilde dokunulmayacağının’ sözünü vermeye çağırdı. Fahrettin Kayhan’ın bu çağrısı da Ak Partililerin protestolarına yol açtı. Kayhan konuşması sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın neden Meclis’e gelmediğini ve üyelere bilgi vermediğini de sordu.                      

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.