İBB Meclisi’nde ilginç protesto: “Çapulcuyum”

İBB Meclisi’nde ilginç protesto: “Çapulcuyum”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayının ilk günkü oturumuna Gezi Parkı damgasını vurdu. Meclis öncesi iktidar ve muhalet üyeleri Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında toplandı.
  Uzun süredir meclis toplantılarına katılmayan iki başkanın Meclis salonuna girmesinin ardından gruplar arasında gerginlik çıktı.



CHP’li meclis üyeleri Gezi Parkı eylemcilerine destek verip Başbakan’ın “Çapulcu” sözlerine gönderme yaparak Meclis Salonu’na ellerinde “Çapulcuyum” yazan dövizlerle çıktı.

CHP’li meclis üyeleri İBB Meclis Başkanlığı’na verdikleri önergeyle adeta mini referandum provası önerecek. Verilen önergede, “Beyoğlu İlçesi, Taksim Meydanı e Gezi Parkına ait 1/500 ve 1/100 Ölçekli koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, Uygulama İmar Planlarına ve Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’ne, ‘Gezi Parkkı’nın yeşil alan olarak kalması ve inşaata açılmaması’ için plan notu eklenmesini istedi.

Önergede, 2 numaralı Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim Yayalaştırma Planı ile ilgili verdiği kararda Gümüşsuyu Caddesi, Mete Caddesi ve Sıraselviler Caddesi’nden kaldırdığı dalışların plana işlenmesi için ek gündem maddesi olarak gündeme alınmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.