İnovasyon dünyası İstanbul’da buluştu

İnovasyon dünyası İstanbul’da buluştu
Dünya’da ve Türkiye'de fark oluşturan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini İstanbul'da bir araya getiren "Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul" başladı.
ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İnovasyon Haftası’nda, Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Başakşehir Living Lab)’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) işbirliği ile Türkiye 

genelinde düzenlediği İnovasyon Yarışması’nda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Genç girişimciler ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Arçelik, 

Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığında gerçekleşen "Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul" 4-5-6 Aralık 2014 tarihleri arasında devam edecek.

 İnovasyon ışığı İstanbul’da yandı

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve Hollanda’nın partner ülke olduğu Türkiye İnovasyon 

Haftası İzmir, Ankara ve Gaziantep’te gerçekleştirilen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Anadolu turunun ardından İstanbul’da başladı.

ICC İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin önde gelen 

Teknoparkları, Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin katıldığı İnovasyon Haftası’nda Başakşehir Belediyesi’de ilçe genelindeki inovasyon çalışmalarını standında ziyaretçilerine anlattı. İnovasyon dünyasını İstanbul’da buluşturan Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılışının yapıldığı ilk gününde Başakşehir Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Başakşehir Living Lab)’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) işbirliği ile Türkiye genelinde düzenlediği İnovasyon 

Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

‘Gelecek bu günden çok farklı olacak’

İnovasyon Fuarını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediyenin İnovasyon Yarışması ödül törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Topbaş yaptığı 

konuşmada,"İnanıyorum ki, inovasyonla gelecek bugünden çok daha farklı olacak. 

Çok hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz. İnternetle küçülen dünyada insanlığın kaderi birbirine bağlı ve dünyanın herhangi bir noktasındaki bir olay bütün insanlığı etkileyebiliyor. Bir şehirdeki genç, dünyanın başka şehrindeki şartlarıyla rakip olarak yetişiyor. Böyle bir dünyada iki gününüz birbirine benziyorsa zarardasınız. Bizim İstanbul’a hizmet ederken felsefemiz bu."dedi.Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul’u yönetirken beklentileri iyi görmek, başkalarının düşündüklerini düşünmek, hatta ilerisine gitmek zorunda olduklarını vurgulayarak, "Kendinizi yenileyemiyorsanız rakipleriniz sizi geçer. Kendinizi de yenilemek yetmiyor. Gelecek adına inovatif düşünce, Ar-Ge de gerekiyor. Satranç gibi birkaç hamle sonrasını görmek zorundasınız" değerlendirmesini yaptı.

Topbaş, bilginin avuç içine sığdığı bir dönemde beklentilerin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Bunların karşılanmadığı durumlarda başarının tartışılır hale geleceğini anlatan Topbaş, "Bir defa değiştim demek yetmiyor, her daim kendinizi yenilemek, geliştirmek zorundasınız. Bir noktada yeni yönetim modelleri oluşturarak klasik yönetim tarzını aşmamız gerekiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak inovatif gelişmeleri ve fikirleri çok yakinen takip ediyoruz" diye konuştu.

İnovasyon yarışmasının şampiyonları ödüllerini aldı

Yenilikçi projeleri olan 300’e yakın kişinin başvurduğu ‘İnovasyon’ yarışmasında 

dereceye girenlere plaketleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından takdim edildi.İlköğretim, Ortaöğretim ve Üniversite öğrencileri olmak üzere 3 kategoride dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildikten sonra Başakşehir Belediyesi’nin standında da Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şahin tarafından ödülleri ve sertifikaları verildi. Üniversite kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ise bu ödüllerin dışında İOSB ya da Başakşehir Living Lab Merkezi’nde Staj imkanı da sunulacak. Ortaöğretim ve Üniversite dallarında yarışmaya katılan ve ilk 10'a giren kişilere Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'ndeki Kuluçka Alanından 1 yıl boyunca ücretsiz faydalanabilecekler.

Hollanda partner ülke

İnovasyon Haftası’nda, İnovasyon, Tasarım, Bilim, Teknoloji, Kent, Marketing, AR-

GE, Eğitim, İş Dünyası ve Enerji konularında dünyaca ünlü liderler, CEO’lar, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla konferans ve panellerde düzenlenecek. Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul etkinliğine, bu yıl ilk kez Hollanda partner ülke oldu.İnovasyon Haftası'nı ikinci gününe Başbakan Ahmet Davutoğlu, kapanış gününe ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.