Irak'da Orakçı'nın büyük başarısı

Irak'da Orakçı'nın büyük başarısı
Beylikdüzü İlçesi Kurucu Belediye Başkanı ve Marmara Mühendislik ve Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mühendis Vehbi Orakçı'nın Kerbala'da yaptığı Durra Kerbala Projesi emin adımlarla yürüyor. 660 dönüm içersinde; 1270 villa, 7 okul, 2 cami, sağlık ocağı,
 Orakçı'ya büyük övgüler

Hafta sonu Irak'ın büyük şirketlerinden biri olan Kerbala Global Grup'un Genel Kurulu'na katılan Yüksek Müh. Vehbi Orakçı, kongre salonunu bir ay gibi kısa bir sürede yaptıklarını belirterek 40 yıldır savaş ve yoksullukla boğuşan Irak'ın geleceğinde, şirket olarak çok önemli bir yer tutacaklarını ve modern şehirler kurma vizyonunu hayata geçireceklerini söyledi.

KGGC'nin Genel Kurulu'na katılan Kerbala Valisi Amaleddin Elhır, Kerbala Meclis Başkanı Ahmet Maliki, Kerbala Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Akil Sahib Ferhut yaptıkları konuşmada, Marmara Mühendislik AŞ'ye ve Orakçı'ya övgüler yağdırdılar.

Projenin çok kısa bir süre içersinde yüzde 40'nın tamamlanmasının büyük başarı olduğunu belirten Kerbala Valisi Ameddin Elhır, projenin Kerbala'nın modern bir şehir olmasında çok önemli bir eşik olduğunu söyledi.  KGGC Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Akil Sahib Ferhut, Marmara Mühendislik AŞ'in ve Başkan Orakçı'nın duydukları güveni boşa çıkartmadığını ifade ederek, Irak'ın değişik kentlerinde ki projelerde de beraber çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 21 yıllık mühendislik formasyonu

Kerbala'nın en büyük villa konut projelerinden birini gerçekleştiren Marmara Mühendislik AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, Türk Şirketleri'nin Irak'da yüz akı olduklarını belirterek, “Türkiye'yi temsil ediyoruz. Türk insanın kısa bir sürede neleri gerçekleştirebileceğini Iraklılar'a  gösteriyor ve Türk inşaat şirketlerinin bıraktığı olumsuz izlenimi siliyoruz” dedi.

Dünyanın inanç merkezlerinden ve kutsal şehirlerinden olan Kerbala’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Müh. Orakçı, “Hz. Hüseyin’in kabrinin olduğu ve büyük acılar çekmiş olan Kerbala’nın ve inancın artık ayağa kalkmak ve dirilme zamanıdır. Kerbala Gurup, Kerbala’nın savaş sonrası yeniden ayağa kalkmasında, Kerbala Valiliğin desteği ile önemli bir misyon üstlenmiştir. Biz de bu süreçte 21 yıllık mühendislik formasyonumuz, işadamı kimliğimiz ve şehir kuran deneyimimizle yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 Maliyeti 200 milyon dolar

Durra Kerbala Projeji'sinin yılda 15 milyon inanç turizm ziyaretçisi kabul eden Kerbala’nın yüz akı ve vitrin projelerinden biri olacağını söyleyen Orakçı, proje kapsamında 1270 villa, 7 okul, 2 cami, sağlık ocağı, kültür merkezi, avm, havuz ve sosyal donatı alanlarıyla bulunduğunu ve maliyetinin 200 milyon dolar olduğunu, Ve alt ve üst yapısıyla tüm deneyimizin ışığında modern ve yaşanabilir bir şehir kurduklarını ifade etti.

Projede, Türkiye, Hindistan, Pakistan ve Irak'dan yaklaşık 500 insanın çalıştığını, hergeçen gün serpilen ve büyüyen şantiyenin Irak’ın örnek şantiyelerinden biri olduğunu konuşmasında vurgulayan Orakçı, “20 ay sonra herşeyi ile bitmiş bu şehir örnek ve yeni bir yaşam alanı olacak. Ve IRAK’ en güzel projesi olacak rol model haline gelecektir. Tüm Dünyada olduğu gibi, Irak’ın da gelişip kalkınmasının yolu devlet eliyle değil, işini bilen, kaliteli üretim yapan özel sektör eliyle olacaktır. Bizi Marmara Mühendislik AŞ olarak Kerbala’da ki özel teşebbüsün dinamizmini  gördük ve bunu Kerbala’nın dolayısıyla Irak’ın kalkınma dinomosu haline getirmek istiyoruz” dedi.

 Beylikdüzü Türkiye'nin marka şehirlerinden

Köyden kente dönüşme sürecinde ve modenk bir şehir olmasında 5 yıl boyunca büyük emek verdiği Beylikdüzü'nde hayallerini test ettiklerini belirten Marmara Mühendislik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Müh. Vehbi Orakçı, konuşmasında şunları söyledi: Türkiye’nin en önemli marka şehirlerinden biri olan Beylikdüzü'nde yaptıklarımızı, edindiğimiz tecrübüleri, Irak Kerbala'da hayata geçiriyoruz. Projemizin bu hızla ilerlemesinde; Genel Koordinatörümüz Muhlis Çiftçi ve tüm ekip arkadaşlarımızın zor koşullara ve vatan hasretine rağmen özverili ve 24 esaslı bir çalışmayla harikalar yaratıyorlar. Binlerce kilometre ötede sadece şirketimizi ülkemizi temsil ediyoruz. Ülkemizin misyonun ve vizyonun gittiğimiz yerlere taşıyoruz. Bir anlamda Türkiye’nin gönüllü elçileriyiz. Türkiye’nin büyümesine, yeni küresel dünyada küresel aktör olmasına karınca kararınca katkılar da bulunuyoruz. Ve bununla birlikte Irakla ilişkileri geliştiriyoruz, Irak’ın modernleşmesinde katkılarda bulunuyoruz.

 Türkiye'nin yüzakı olacağız

Kerbala Valisi Amaleddin Elhır, Kerbala Meclis Başkanı Ahmet Maliki, Kerbala Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Akil Sahib Ferhut’a kendilerine güvendikleri için teşekkür eden Orakçı, hafta sonu ön anlaşmasını imzaladıkları Kerbala Valiliği'ne ait park projesini 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştireceklerini belirterek, kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacaklarını, birkaç yıl içersinde Irak'ın en önemli Türk Müteahhitlik şirketi olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.