İŞÇİ İLE İŞVEREN EL ELE

İŞÇİ İLE İŞVEREN EL ELE
Silivri Belediyesi 2. Kariyer Günleri, ilçede faaliyet gösteren, farklı sektörlerden oluşan firmaları, iş arayan vatandaşlarla buluşturdu. Başkan Işıklar etkinliğin işsizliği önemli ölçüde azalttığını belirterek, Kariyer İstihdam Ofisi ile 7 binden fazla

Silivri Belediyesi’nin bu yıl 2’incisini gerçekleştirdiği Kariyer Günleri’nde, farklı sektörlerde hizmet veren yaklaşık 50 firma stant açtı. Silivri Sahil Meydanı’nda kurulan stantlarda işverenler ile iş arayanlar bir araya geldi. İşsizliğin amaçlandığı proje kapsamında kurulan stantlarda firmalar kendilerini tanıtım imkânı bulurken, iş arayanlar ise kendilerine en uygun alanlarda iş başvurusunda bulundu. Silivri Belediyesi stantlarında vatandaşlara Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yetiştirdiği çiçeklerden, ruşeymli ekmek, Pastacılık kursiyerlerinin yapmış olduğu kurabiyeler ve sosyal projeleri anlatan broşürler hediye edildi.

Işıklar; "Silivri’de emek ve sermaye bir araya geldi”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kariyer Günleri açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; "Bugün Silivri Belediyesi Kariyer Günleri’nin 2. sini yapıyoruz. Kariyer Günleri Silivri’de bir gelenek haline gelecek. İlçemizde farklı bir anlayışla emeği ve sermayeyi bir araya getiren, tek bir amaca dönük; işi, aşı, geleceği yatırımı bir arada düşünen bir durum yarattık. Emek ve sermaye düşmanlığı geride kaldı. Artık farklı ve yeni şeyler söyleme zamanı, çağımız bilgi çağı. Bir ilçenin kalkınmasını sağlayacak tüm dinamikleri hazırlamamız gerekiyor. En önemli işimiz insan ve eğitimli insan faktörü. Emeğin satılması için de belli bir birikime, tecrübeye ve dünyayla rekabet edecek donanıma sahip olmamız gerekiyor. Silivri’de gayri safi milli hasılanın yüzde üçünü üreten bir sanayimiz var ve biz bununla gurur duyuyoruz. İlçemizde iş, güç, refah yaratan o güzel işletmelerimizle sizleri buluşturmak, geleceğimize nasıl katkı yaparız diye düşünerek Kariyer İstihdam Ofisimizi kurduk. İlçemizde eski kalıpları kırarak, yeni bir anlayışla hareket ediyoruz. İş arayanla işçi arayanı bir arada diyalog halinde tutarak, eğitim verilen, üretimin kolaylaştırıcılığı konusunda iyi bir tecrübemiz oldu. Kariyer İstihdam Ofisi gelecek yıllarda çok daha kurumsal, ilkokuldan başlayarak geleceğe yönelik yol gösterici, bilgilendirici bir misyon edinecek.”

"YEREL YÖNETİM ÖZEL ŞARTLARI BİLEREK YÖNETME ANLAYIŞIDIR”

İnsana sahip çıkan bir anlayışla, yarına umutla bakılmasını sağlayan bir amaçla çalışıyoruz. Ulaştığımız sayılar da amacımıza ulaştığımızın en büyük destekçisi. Silivri İş Adamları Derneği Başkanımız Kadir Baran’a, derneğe kayıtlı olan ya da olmayan tüm sanayicilerimize destekleri için teşekkür ediyorum. İlçemizde işçi arayanla iş arayan birbiriyle buluşmuyordu. Biz bu paradoksu ortadan kaldırdık. Neredeyse vasıfsız olan hemşerilerimize kurslar vererek, onları vasıflı birer meslek sahibi yaparak iyi düzeyde maaşlarda işe yerleşmelerini sağladık. Yerel yönetim özel şartları bilip ona göre yönetme anlayışıdır. Katılımcı, çoğulcu bir demokrasiyi; işletmelere, eğitime, kültürel ve sosyal hayatın her alanına yayılmasını sağladık. İlçemizde çok önemli başarılar elde etmiş, dünyaca ünlü firmalarımızın artık sadece uzaktan tabelalarını görmüyoruz. Onların daha çok ihracat yapmasını, ilçemize zenginlik getirmesini istiyoruz. Bunları isterken de kendi iş gücümüzü kullanmalarını, ilçemizden istihdam sağlamalarını istiyoruz” dedi. Işıklar emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

STANTLAR ZİYARET EDİLDİ

Gerçekleşen açılışın ardından Başkan Işıklar beraberinde ilçe protokol üyeleriyle stantları ziyaret etti. Kariyer Günleri’ne hoş geldiniz diyen Işıklar, çalışmaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.