Işıklar'dan mektup var

Işıklar'dan mektup var
Silivri Belediyesinin başlattığı, “ Belediye Kapınızda” projesi kapsamında kapı kapı dolaşan gençler, vatandaşların belediyeden taleplerini not alırken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yazdığı mektubunu da vatandaşa iletiyorlar.
 Belediye Kapınızda projesi kapsamında vatandaşla bire bir iletişim kuran Silivri Belediyesi, vatandaşların Silivri Belediyesinden beklenti ve taleplerine kısa sürede çözüme kavuşması noktasında önemli bir proje olarak değerlendiriliyor. 

Belediye Kapınızda projesi kapsamında, Silivri Belediyesi bünyesinde gençlerden oluşan ekip’in vatandaşlara ulaştırdığı Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın mektubu şu şekilde; 

Merhaba Değerli Hemşehrim; Güven duymak, güvenilmek ne hoş bir duygudur.
Huzur verir, çalışma gücünü artırır, sağlıklı kılar insanı… Kapınıza gelen genç kardeşlerime duyduğunuz güven ve onlara verdiğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  İlettiğiniz şikayet, soru  ve önerilerinize süratle çözüm bulacağımızdan kuşkunuz olmasın. 

Şimdi izninizle kısaca hafızalarınızı tazelemek istiyorum.
Göreve başladığımızda Merkezi Hükümet Kararı ile Büyükşehir Belediye sınırları içine dahil edildik. 7 Belde Belediyesi  kapatıldı ve bu belediyeler Silivri Belediyesi’ne devredildi.  Bir anda 860 km²lik alana hizmet vermekle yükümlü kılındık. Bundan hiç şikayetçi olmadık. Biz Sosyal Belediyecilik anlayışımız ile bunun üstesinden geleceğimizi biliyor ve kendimize güveniyorduk. Öyle de oldu. Bir anda 8 İmar Müdürü, 8 Fen İşleri Müdürü, 8 Yazı işleri Müdürü, 8 Muhasebe Müdürü ve diğer birimler. Bunların bir o kadarı  şef, 10 katı kadar da memur ve işçi ile bütünleştik.TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ 60. Hükümeti böyle uygun görmüştü ve altından kalkmalıydık. Öyle de oldu. Ancak ilk  bir  yıl nasıl birleşim olacağına dair belirsizlik ve işlerin yürütülmesine ilişkin  yönerge, kararname, yasa konusunda sıkıntılar yaşadık.  Adeta deneme yanılma yöntemi ile birleşimleri gerçekleştirdik.  Bu nedenle seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirebilme olanağımız ne yazık ki 2009 ve 2010 yıllarında  mümkün olmadı.

IŞIKLAR, HİZMERTLERİNİ MEKTUPLA ANLATIYOR
Değerli Hemşehrim;“Sosyal Belediyecilik” kavramı  özellikle yerel yönetim kulvarında sıkça dile getirilen bir kavramdır. Bir çok açılımı ve tanımı olan “Sosyal Belediyecilik”  anlayışı; benim ve çalışma arkadaşlarımın inancına göre  “Topluma, mevcut koşullar içinde olabilecek en yaygın düzeyde kaliteli hizmet sunabilmek ve hizmetin merkezine İNSAN’ı oturtmak, İNSAN ODAKLI olmalıdır.” Hayata geçirdiğimiz projelerimiz bunun açık bir göstergesidir. Gıda bankası ve Silivri kart ile ihtiyaç sahibi insanlarımızı refüze etmeden 4000 bine yakın ailenin yatağa aç girmelerini engelledik. Kariyer İstihdam Ofisi projemiz ile meslek sahibi işsizlerimize iş olanağı bulurken mesleksiz yurttaşlarımızın meslek edinmelerini sağlayarak 8000 bine yakın yurttaşımızı işe yerleştirdik. Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi projemiz ile zihinsel ve bedensel engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin  toplum içine çıkabilmelerine katkı verirken, Sağlık Bakanlığı’mızın verdiği izinler çerçevesinde 686 yaşlı, 1552 engelli yurttaşımızın tedavilerini sağladık. Toplum Destek Merkezi projemiz ile halkımızın psikolojik sorunlarını çözmelerine büyük destek verirken, hukuk konusunda sıkıntılı olan yurttaşlarımızın sorunlarına çözümler ürettik. 
 
MERKEZE YAPILAN ÜST YAPI ÇALIŞMALARI TÜM MAHALLELERİMİZE YAPILDI 
Silivri Merkezde gerçekleştirdiğimiz tüm üst yapı çalışmalarını Büyükçavuşlu, Değirmenköy, Gümüşyaka, Çanta, Kavaklı, Kadıköy, Ortaköy, Gazitepe, Selimpaşa Mahallelerimizde de gerçekleştirdik.  Yollarımız, yaya kaldırımlarımız, düğün salonlarımız, toplantı salonlarımız, parklarımız, meydanlarımız tüm mahallelerimizde en sağlıklı biçimde ve aynı konsept içinde inşa edildi. Sivil Toplum Örgütleri ile kurduğumuz iletişimler neticesinde onların gelişme ve hizmetlerine katkılar sunduk. Çocuklarımızın bedensel ve sağlıklı gelişimlerine katkı vermenin yanı sıra eğitim yaşamlarına destek olan bir çok projemizi hayata geçirdik. Doğumdan- ölüme halkımızın ihtiyaçlarını bireysellikten çok kitlesel olarak çözdük. Denize kıyısı olan Gümüşyaka, Silivri ve Selimpaşa’yı  Trakya’da günü birlik turizminin merkezi haline getirdik. Tüm bunları gerçekleştirirken yanımızda olan / olmayan sizlerin desteği ya da eleştirileri ile daha iyiyi sizlere sunmanın gayreti içinde olduk. 
Kapınıza gelen bu genç kardeşlerime o an da söylemeyi unuttuğunuz ya da gerek görmediğiniz eleştiri, öneri, şikayetlerinizi lütfen  Silivri Belediyesi 444 20 47 numaralı telefonu ile iletişim merkezimize iletin. Eleştiri, şikayet ve önerilerinizin, yarınımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızın geleceğini çizdiğini unutmayınız.
Haber/ Fatma SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.