İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
İstanbul'da yağmur etkisini şiddetli bir şekilde göstermeye devam ediyor. Bugün de İstanbul'da yağmur bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Orhan Şen, İstanbul'da pazar günü öğleden sonra ve pazartesi günü kar yağışının beklendiğini açıklad
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Kütahya, Uşak, Mersin, Adana, Osmaniye, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli ile gece saatlerinde Bilecik, Bolu, Kastamonu çevreleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA YAĞMUR NE ZAMAN SONA ERECEK?

İstanbul'da yağmur ne zaman sona erecek sorusu merak edilmeye başlandı. İstanbul'un çevresindeki illerde kar yağışı etkili oldu. Trakya'da kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi buldu. Peki, İstanbul'da yağmur ne kadar devam edecek? Hafta boyunca yağış İstanbul'da etkisini sürdürecek.  Sıcaklığın 5-6 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

ORHAN ŞEN: PAZAR GÜNÜ KAR YAĞACAK

Meteoroloji uzmanı Prof. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hafta sonuna kadar soğuk hava ve yağışın devam edeceğini açıkladı. Şen, "Hafta sonu pazar günü İstanbul ve Marmara'da kar olasılığı yüksek. Eğer sistem zayıflamaz ise pazar akşam veya akşam üstü kar var. Sistem yeteri kadar soğumaz ise kuvvetli karla karışık yağmur olur. Bu nedenle İstanbul'da pazar ve pazartesine dikkat" yazdı.
 
AKOM'DAN DA UYARI

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının hafta boyunca 6-8 derece aralığında mevsim normalleri altında seyretmesi beklenirken  havada çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünbün hakim olması beraberinde aralıklı sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor" denildi.

İşte İstanbul'da beklenen 5 günlük hava tahmini:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.