İstanbul'da Silahlı Gruplar Sokağa İndi

İstanbul'da Silahlı Gruplar Sokağa İndi
Küçükçekmece, Sultangazi, Eyüp, Sarıyer ve Beyoğlu'nda, Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri yapan grupların ellerindeki silahlar dikkat çekti.
Dün Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından, terör örgütü yandaşları İstanbul Gazi Mahallesi'nde ortalığı savaş alanına çevirdi. Göstericilerin ellerindeki otomatik silahlar ve tabancalar dikkat çekti. İzinsiz gösteri yapan gruplara müdahale edildi.


Küçükçekmece'de Kanarya, Sultangazi'de Gazi, Beyoğlu'nda Dolapdere ve Sarıyer'de Fatih Sultan Mehmet mahalleleri ile Eyüp'te Alibeyköy'de toplanan bazı gruplar, Suruç'taki terör saldırısını protesto bahanesiyle izinsiz gösteri düzenledi.



Söz konusu yerlerdeki izinsiz gösterilere müdahale eden polis, gruplardan bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin üzerinde, çok sayıda silah, havai fişek ve molotofkokteyli ele geçirildi.



MERMİLER POLİS ARAÇLARINA İSABET ETTİ

Ayrıca, Gazi Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösteri sırasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş edilmesi nedeniyle, bölgedeki polis araçlarına mermi isabet etti. Araçlardaki polis ekiplerinde herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.



Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki izinsiz gösteri sırasında da av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu, vücutlarına saçma isabet eden iki polis, hafif şekilde yaralandı. Yaralanan polisler, ayakta tedavi edildi.

SİLAHLI KİŞİLER OTOBÜSLERİ DURDURDU

Alibeyköy'de ise 47L ve 47E hattında sefer yapan iki otobüs, Cengiz Topel Caddesi üzerinde, izinsiz gösteri yapan silahlı bazı kişiler tarafından durduruldu.


47L hattındaki otobüsün şoförü S.S'yi araçtan indirerek, otobüsü yol ortasına çeken gruptakiler caddeyi trafiğe kapattı. Şoför S.S. kendisini silah tehdidiyle bir süre alıkoyan gruptakilerin elinden kaçarak kurtuldu.

Polis ekiplerinin söz konusu bölgelerdeki önlemleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.