İstanbul Emniyet'i Tüm Birimleri Uyardı: Saldırı İstihbaratı Var

İstanbul Emniyet'i Tüm Birimleri Uyardı: Saldırı İstihbaratı Var
İstanbul Polisi, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ve bazı metro istasyonlarında meydana gelebilecek bombalı saldırılara karşı uyarıldı, önlemler artırıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan 'uyarı' belgesi doğru çıktı.

TÜM BİRİMLERE GÖNDERİLDİ

Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, Suruç'taki olayın ardından yaşanan saldırılar ve geçen cuma günü eş zamanlı olarak birçok ilde yasa dışı örgütlere yönelik gerçekleştirilen operasyondan bahsedildi.

Operasyon sırasında yasa dışı DHKP-C örgütü üyesi olduğu belirtilen Günay Özarslan'ın ölü ele geçirildiği, buna paralel polise yönelik saldırılar yapıldığı ifade edildi.

"SALDIRILARIN DEVAM EDECEĞİ YÖNÜNDE İSTİHBARAT ELDE EDİLMİŞTİR"

Saldırıların devam edeceği yönünde istihbarat bilgisi olduğu ifade edilen yazıda, "Törer örgütlerinin Yenikapı, Hacıosman, Osmanbey ve Taksim metroları ile metrobüs duraklarına bombalı eylem gerçekleştirebilecekleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıda bulunulacağı yönünde bilgiler elde edilmiştir" denildi.

"HALKIN KALABALIK OLDUĞU NOKTALARA DİKKAT"

Saldırıların diğer metro ve toplu taşıma araçlarına, güvenlik güçleriyle araçlarına, emniyet binaları, tesis ve lojmanlarına, kamu binalarına ve halkın kalabalık olarak bulunduğu noktalara gerçekleştirilebileceği kaydedilerek, "Bu nedenle personelin konuyla alakalı duyarlı bulunması yönünde uyarılmasını, alınan güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilerek, olabilecek gelişmelerden anında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi..." denildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.