İSTANBUL MUHTARLARI KÜÇÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU

İSTANBUL MUHTARLARI KÜÇÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı kapsamında ilçe muhtarları ve dernek üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Her ay farklı bir ilçede gerçekleştirilen toplantının bu ay ki buluşmasına Küçükçekmece ev sahipliği yaptı. Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya’nın katıldığı toplantıda, yerel yönetimlerin sorunları ve eksikleri ile çözüm olanakları masaya yatırıldı. 39 ilçeden dernek  temsilcileri ve ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen Temel Karadeniz, muhtarların toplumdaki önemine dikkat çektiği konuşmasında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“MUHTARLAR, MİLLETİN BİR PARÇASIDIR”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz, “Biz yerel yöneticiler olarak, siyasi bakışımız ne olursa olsun toplumdaki uç noktaları biraz köreltmek, uzakları yakınlaştırmak, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak, farklı grupları kaynaştırmak gibi bir misyonumuz olması lazım. Birbirimizden farklı düşünsek de aynı mahallede ve ilçede yaşamak zorunda olduğumuzun farkındayız. Herkes yaşarken, huzurlu bir ortamda yaşamak istiyor’’ dedi.

Yerel yöneticilerin mutlaka farklı bir kimliği ve düşüncesi olması gerekiyor. Yöneticiler olarak insan merkezli olmalıyız’’ diyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz, şunları söyledi: 

‘’
Muhtarlarımızı önemsiyoruz. Seçilmiş kişiler, genel başkanlardan sonra muhtarlardır. Bir muhtarın almış olduğu oy, demokrasi açısından daha kıymetlidir. Muhtarlar devletin bir parçası olmak yerine, milletin bir parçası olmayı düşünmeliler. Demokrasimizin gereği,muhtarlar bireysel oylarla seçildikleri için mahallesinin temsilcisidir. Özgürlükler ve demokrasi mahallelerden filizlenebilecek bir şeydir. Bu anlamda gayretleriniz, cefanız, vefanız takdire şayandır.

Muhtarlar ve belediye başkanı ilişkisini arkadaşlık, dostluk ve keyif haline getirmeye çalışacağım. Biz sevgi ekmeye çalışıyoruz. Biz barışın milletimizin gerçek temsilcileriyle olabileceğine inanıyoruz. Birlik beraberliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.”



“YERELDE SIKI VE SAĞLAM ÖRGÜTLENMELİYİZ”

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da yerelde sıkı ve sağlam örgütlenmeyi oluşturmanın önemine vurgu yaparak, muhtarlara,  “Kim, nerede, kimsesiz? Bunu bilmek zorundayız. Kimsesizin kimsesi olma konusunda anahtarlarımız muhtarlarımızdır. Çareyi bulabilmenin sorunu muhtarlarımızdır” sözleriyle seslenerek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Ev sahipliğinden ve kendilerine verdiği destekten dolayı muhtarlar ve dernek üyeleri de Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz ve Kaymakam Harun Kaya’ya teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.