İşte hain saldırının tüm detayları

İşte hain saldırının tüm detayları
4 Mayıs’ta Erdoğan’ın konvoyuna yönelik PKK saldırısına katıldıktan sonra yakalanan terörist Cihan Temel, saldırının tüm detaylarını anlattı. Ilgaz Dağı’nda yola 15 metre mesafede 5 pusu noktası kurulmuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konvoyuna yönelik gerçekleştirilen PKK eylemiyle ilgili hazırlanan olay yeri krokisine Milliyet ulaştı. Saldırının ardından başlatılan operasyon sırasında yakalanan Cihan Temel’in ifadesine dayanılarak hazırlanan kroki, eylemcilerin yaklaşık 15 metre uzaklıktan silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor.

TESLİM OLAN TERÖRİST ANLATTI
Genel seçimlere yönelik miting çalışmaları sırasında Kastamonu’ya giden Erdoğan’ın korumaları ve Başbakanlık otobüsünün Ankara’ya dönüşünde Ilgaz Dağı bölgesinde gerçekleştirilen PKK eyleminde Recep Şahin adlı polis memuru çatışmada şehit olmuştu. Saldırıyla birlikte jandarma ve polis özel harekat timlerinin birlikte yürüttüğü ve halen devam eden operasyonlarda saldırıya katıldığı tespit edilen Munzur kod adlı Cihan Temel örgütten kaçarak jandarmaya teslim olmuştu.

BÖLGEDE 5 MEVZİ BULUNDU
Saldırıyla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında zanlı Temel, olay yerine götürülerek yer gösterme işlemi yaptırıldı. Güvenlik önlemleri altında yapılan yer gösterme sonucunda jandarma, olay yeri krokisini hazırlayıp adli soruşturma dosyasına koydu. Bu krokiye göre, saldırının yapıldığı bölgede araçların geliş istikametine göre hazırlanan 5 mevzi bulundu.

EYLEMİ MEHMET KURT BAŞLATTI
En öndeki 1 numaralı mevzide PKK’nın grup sorumlusu olarak görevlendirdiği telsiz çevriminde Zerzan kod adını, örgüt yapılanmasında ise Salih Reş kod adını kullanan Mehmet Kurt yer aldı. Kurt, polis aracına yönelik silahlı eylemi başlatan ilk PKK‘lı oldu. Kurt’un hemen arkasındaki 2. mevzide ise teslim olan PKK’lı Cihan Temel yeraldı. Temel, Kurt’un açtığı ateşin ardından el bombasını atan ilk eylemci oldu.

SIRA SIRA DİZİLDİLER
PKK’lıların hazırladığı 3. mevzide 28 Mayıs günü bölgede yaşanan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Seyit ve Rıza kod isimlerini kullanan Sancar Buluç yer aldı. Buluç, Kurt’un başlattığı silahlı saldırıya yine silahla destek verdi. 4. mevzide konuşlu bulunan PKK’lı ise Mazlum Kod adını kullanan ve henüz açık kimliği tam tespit edilemeyen PKK’lı saldırgan ise 2. mevzide ilk el bombasını atan Temel’in ardından seyir haline devam eden polis aracına 2. el bombasını attı. 5. ve son mevzide ise Koçer kod adını kullanan Yılmaz Suiçer yeraldı. Suiçer, Mazlum kod isimli PKK’lının attığı 2. el bombasıyla birlikte otomatik silah ile polis aracına yönelik silah atışı gerçekleştirdi.
Hazırlanan olay yeri krokisinde, mevzilerden açılan ateşin yaklaşık 15 metre olduğu tespit edildi. Saldırı mesafelerinin mevzilere göre, 14.60, 14.70 ve 14.70 metre olduğu anlaşıldı.

SİVAS’TAKİ BASKIN
Bu arada, geçen pazartesi günü Sivas kırsalında gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilen PKK’lıların bölgede tek tek dolaştıkları ve en son 9 Haziran günü buluşup bir araya geldikleri tespit edildi. Teknik takipler sırasında ilk olarak 13 Mayıs’ta Sefkan kod adlı Coşkun Doğan Sivas’ın Doğanşar ilçesinin 5 kilometre kuzeydoğusunda olduğu tespit edildi. Bahoz kod adlı Ali Altın’in ise 23 Mayıs’ta Sivas’ın Koyulhisar ilçesinin 8 kilometre kuzey doğusunda görüntüsüne ulaşan güvenlik birimleri, 8 Haziran’da ise Zara ilçesinin 23 kilometre kuzey batısında Suriye uyruklu Şeyhmuz Şeyho’nun izine ulaştı. 9 Haziran günü Akçeltik yakınlarında söz konusu üç kişinin birarada olduğu yönünde gelen bilgi üzerine bölgeye operasyon timleri gönderildi. Dört gün süren takipler sonrasında 14 Haziran günü üç PKK’lıyla sıcak temas gerçekleşti. Çatışmada, üç PKK’lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.