İstiklal şairi kabri başında anıldı

İstiklal şairi kabri başında anıldı
Küçükçekmece Belediyesine bağlı olarak hizmet veren 'Eğlenceli Bilginin Adresi' Fatih Bilgi Evi'nin öğrencileri, ölümünün 76. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u mezarı başında andı.
İstiklal şairinin Edirnekapı’da ki kabrini ziyaret eden öğrenciler, dua ederek usta şairi yad etti. Öğrencilerden birinin İstiklal Marşını okuması, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
'İnsanlarla ilişkileri çok iyiydi'
Programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan Bilgi Evi öğretmenlerinden Erhan Eringüneş ise, usta şairin iletişim yönüne dikkat çekerek, insanlarla iyi ilişkiler kurduğunu söyledi.
1921 yılında İstiklal Marşı'nın kabul edildiğini belirten Eringüneş, "Böylesine değerli bir ismi öğrencilerimizle birlikte anmanın gururunu yaşıyoruz. Üstadın 76. ölüm yıldönümü olan bu günde, kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz." diye konuştu.
Mehmet Akif Ersoy kimdir?
Mehmet Âkif Ersoy, (Doğum adı: Mehmet Ragif, 20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936), baba tarafından Arnavut, anne tarafından Özbek asıllı Türk olan Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü, milletvekili.
Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır. Çanakkale Destanı, Bülbül, Safahat en önemli eserlerindendir. II. Meşrutiyet döneminden itibaren Sırat-ı Müstakim (daha sonraki adıyla Sebil'ür-Reşad ) dergisinin başyazarlığını yapmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında milletvekili olarak 1. TBMM'de yer almıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.