Kadir Topbaş açıkladı: 'O meydanın adı 'Rabia' olacak'

Kadir Topbaş açıkladı: 'O meydanın adı 'Rabia' olacak'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler'de alt yapıdan çevreye, ulaşımdan eğitime kadar yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.
Açılışta konuşan Topbaş, Mısır'da yaşanan olayları kınadıklarını belirterek Esenler Dört Yol Meydanı'nın isminin Rabia Meydanı olarak değiştirileceğini söyledi.


Esenler Dört Yol Meydanı'nda düzenlenen 'Esenlere Yapılan Yatırım Ve Hizmetlerin Toplu Açılışı, Temel Atma ve Tanıtım Törenine' İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkınbak, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve birçok davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Topbaş, "Dörtyol Meydanı bugün gerçekten farklı bir meydan olarak çıktı. Ramazan-ı Şerif'te 'dua meydanı' dendi. Ama şimdi Başbakanımızın bir talebi var; 'Dörtyol Meydanı'nı Rabia Meydan'ı yapalım' diyor. 'Buradan dünyaya demokrasiyi, istikrarı, yönetim anlayışını dünyaya haykıralım' diyor. Halkın iradesiyle iş başına gelen insanların, halka hizmet veren insanların ancak faturasını yine halk keser. Hiçbir güç hiçbir kuvvet halk iradesine karşı çıkamaz. İşte bize Türkiye'den Esenler'den bunu Rabia Meydanı olarak bu teklifle Dörtyolu, Rabia olarak dünyaya haykıralım." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.