KAMU YOLU İŞGALDEN KURTULDU

KAMU YOLU İŞGALDEN KURTULDU
Türkiye'de bazen Avrupa seviyesinde güzel işler olunca. Vergi veren vatandaş, demek oluyormuş diyor.

 Trafik devreye girdi, suç duyurusuna gerek kalmadan


Avrupa Birliği üyesi 28 devlette, Almanya, Avusturya, İsviçre de kural, kanun ihlali yapıp, kamu düzenini bozan kişiye " Polisi ararım " dediğinizde-

derhal problem çözülür. Suç işleyen, Polis devreye girdiğinde, fişleneceğini, cezalandırılacağını, bedelinin ağır olduğunu bilir. Derhal, özür diler kurallara uyar.

Savcıya gidip suç duyurusu yapmadan, ceza, hukuk davası açılmadan mesele hallolur. Gereksiz yere Polis çağıran kişide, Polisi meşgul etmekten, devlete boş yere benzin yaktırdığı, vergi kaybına neden olduğu için para cezası yer. 

Bizde ki gibi, Polis geldiği gibi gitmez. Boşuna benzin yakmaz! 


İstanbul Büyükçekmece İlçesi'nde duyarlı, Trafik Polisleri sayesinde, savcılar, mahkemeler, karakol polisi yeni davalar, suç duyurularından kurtuldu. Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe Bulvarı girişinde ve Macro Center önünde resimde görülen, bubalar devlet yoluna, sözde 7 Tepe sitesi ! Yöneticilerince ( Toplu yapıya geçme, yeni yönetim planı iptali için davalar açıldı)  konarak, görüntü kirliliği yaratıldı. Devlet yolu kullanılmaz hale getirildi. Aidatlar boş yere plastik dubalara harcandı.


GAZETECİ ŞİKAYET ETTİ. POLİS KAMU YOLUNU İŞGALDEN KURTARDI .


Kamu yoluna tecavüze, görüntü kirliliğine tepki gösteren mahalle sakini gazeteci Dursun Boran. Gece 22.00 den sonra 7 Tepe girişinde bir şeridi kapatıp, mahalleye site havası veren, diğer yandan yoldan dönüşü engelleyen dubalar için suç duyurusu hazırladı. 

Bu arada Polisin duyarlılığını test için, durumu resimli maille İle Emniyet Müdürlüğüne bildirdi . 3 gün sonra 2 Trafik Polisi geldi. Tüm dubaları kaldırıp attı. Devlet yolunu tecavüzden kurtardı. Resimde yolun eski yeni hali görülüyor.


Boran, Trafik Polisleri Tarkan Kökden, İbrahim Tiril'in bu duyarlılığı için, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve İl Emniyet Müdürüne teşekkür maili gönderdi. Polis işini yapınca, her önüne gelenin devlet yoluna, kaldırımlara duba, mantar taş vb. koyamayacağı görüldü. Adliyedeki savcılar yeni iş yükünden, suç duyurusu dosyası okumaktan, iddianame hazırlamaktan kurtuldu. 


Adliyeye gitmeden, savcı emrindeki kolluk suçu , kuralsızlığı önledi. Olan, 7 Tepe Bulvarı sakinlerinin zorla alınan aidatlarına oldu. Dubalar ve verilen paralar çöp oldu. Birde Kabahatlar Kanununa göre para cezası kesilseydi, Devlet para kazanırdı.

TCK 154, TCK 179 'A GÖRE SUÇ !


Bakın TCK ( Türk Ceza Kanunu ) ne diyor?

TCK 154 : Hakkı olmayan yere tecavüz Bir hakka dayanmaksızın başkasına ait taşınmaz mal veya eklentilerini malikmiş gibi tamamen veya kısmen işgal eden veya sınırlarını değiştiren veya bozan veya hak sahibinin bunlardan kısmen de olsa yararlanmasına engel olan kimseye, suçtan zarar görenin şikâyeti üzerine altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası verilir.


TCK 179 Trafik güvenliğini tehlikeye sokma Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.