Kar yine geliyor

Kar yine geliyor
Hava sıcaklığı, kuzey ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak


 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Muğla, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Antalya ve Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığı, kuzey ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğu, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli olarak, Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji, yağışların Muğla, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Antalya ve Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı kesiminde kuvvetli olmasının beklendiğine dikkat çekerken, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimi ve Kahramanmaraş çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu.(7)

ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı. (6)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(13)

MANİSA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(12)

ADANA: Parçalı çok bulutlu, güneydoğu kıyıları ile zamanla il genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneydoğu kıyıları ile zamanla doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (17)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu. (9)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı. (0)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı.(11) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.