Kayaşehir örgütleniyor

Kayaşehir örgütleniyor
Başakşehir’e bağlı Kayaşehir sakinleri hakkını örgütlenerek arıyor.
TOKİ tarafından inşa edilen Kayaşehir’de yaşam sorunlarla başladı. Konutlarını ayıplı ve sosyal donatı alanları eksik şekilde teslim alan vatandaşlara, bu eksiklerin giderileceği söylenmesine rağmen verilen sözler yerine getirilmediği belirtildi.
CHP Başakşehir İlçe Örgütü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bölge içinde toplu ulaşım mümkün olmadığı gibi komşu ilçelere ve ana merkezlere ulaşım da sorunlu. TOKİ’ye olan uzun vadeli borçlar ödenene kadar vatandaşlara tapu tahsisi yapılmayacak. Bunun anlamı; vatandaşların TOKİ tarafından atanan site yöneticilerinin keyfi uygulamalarına karşı koyamayacak oluşu. Nitekim çoğu TOKİ iştiraki olan site yönetimleri yüksek ve mesnetsiz aidatlarla bölge sakinlerini bunaltmış durumda.
Sorunlarına çözüm arayan Kayaşehir’ liler kendi arasında örgütleniyor. CHP Başakşehir İlçe Örgütü de Kayaşehir’ lilerin sorunlarına eğiliyor. Bu kapsamda, ilçe örgütünce 18 Kasım Pazar günü düzenlenen kahvaltılı toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran da katılarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Toplantıdan sonra bölge esnafını ziyaret eden Umut Oran ve ilçe yönetimi, bölgedeki sorunlar hakkında bilgi aldı. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat başkanlığında uzmanlardan oluşturulan bir komisyon, bölge sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlayarak Umut Oran aracılığıyla meclis ve siyaset gündemine taşıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.