Kaybolan Engelliler, Parmak İzinden Bulunacak

Kaybolan  Engelliler, Parmak İzinden Bulunacak
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü,, kaybolma riskiyle karşı karşıya olan zihinsel engellilerin kaybolmaları halinde daha kolay bulunması için zihinsel engelli 104 kişinin parmak izinin alındığını bildirdi.

kaybolma riskiyle karşı karşıya olan zihinsel engellilerin kaybolmaları halinde daha kolay bulunması için zihinsel engelli 104 kişinin parmak izinin alındığını bildirdi.

 'nden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş, Toplum Destekli Polislik ile Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit şube müdürlükleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında, kaybolma riskiyle karşı karşıya olan zihinsel engellilerin tespit edildiği belirtildi.

Bu kapsamda il merkezinde 42, 'da 42, Vize'de 16, 'de 4 olmak üzere 104 zihinsel engellinin parmak izinin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaybolan ve daha sonra bulunan zihinsel engellilerin veli, vasi ve aileleri ile irtibata geçilerek konunun önemi ve hassasiyeti anlatıldıktan sonra gönüllülük esasına göre parmak izlerinin alım işlemlerine başlanmıştır. Bu uygulamanın temel amacı, kaybolduktan sonra bulunan zihinsel engellilerin kimliklerinin kolay ve hızlı bir şekilde tespit edilmesi ve kayıp kişilerin yakınlarına kısa sürede ulaşılarak mağduriyetlerinin giderilmesidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.