Kaynarca ve Karakaş muhtarları dinledi

Kaynarca ve Karakaş muhtarları dinledi
AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve Silivri AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Muhtarlar Derneğini ziyaret ederer, Köy ve Mahalle Muhtarlarının sorunlarını dinledi. AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl ve Belediye Meclis Üyelerinin de katı

Kaçır cenaze nedeniyle muhtarlarla buluşamadı

AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş dün Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret etti. MuhtarlarDerneğine ziyareti beklenen AK Parti Milletvekili Ünal Kaçır, cenaze dolayısıyla toplantıya katılamadı.  

Kaynarca söz verdi. Bekirli köyünün yolu yapılacak!

Toplantıda Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve İlçe Başkanı Metin Karkaş’a köylere yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, bazı köy ve mahalle muhtarları ise, köylerine yol ve okul istedi. Bekirli Köyü Muhtarı Sabri Özer, Bütün köylerin yollarını asfalt yaptınız bir tek benim köyümün yolunu yapmadınız diyerek sitem etmesi üzerine, Milletvekili Tülay Kaynarca, Bekirli köyünün yolunun en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi.

Ecrimisil yüzünden köylünün banka hesaplarına el konuluyor

Ecrimisil bedellerinin yüksek olduğunu söyleyen muhtarlar; “Ecrimisil ödemeleri yüzünden köylünün bankada ki hesaplarına el konulmaya başlandı. Bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz” diyerek Kaynarca’dan yardım istediler. Bazı köylerde hala alt yapı çalışmalarının tamamlanmadığını dile getiren muhtarlar, köylerde yaşanan imar sorunu da dile getirdiler.

 Eren: Şikayet etmeyin, şükredin

Toplantıda Köy ve Mahalle Muhtarları köylerindeki sorunları ve isteklerini talep etmesi üzerine, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Muharrem Eren devreye girerek,  “Akla karayı karıştırmayın. Şikayet etmeyin şükredin” dedi. Eren “Muhtarlarımız sabretsinler. Teşekkür etsinler ve şükretsinler. Alt yapı bitmeden nasıl asfalt dökülsün. Önce su sorunu çözülsün. Doğalgaz hatları döşensin ondan sonra asfalt dökülür. Neden durmadan kazılsın yollar, günah. Ayrıca hububat kurutma makinesi için, köy yollarına yapılan asfalt dökümleri için, doğalgaz çalışmaları için teşekkür ederiz. Metin Başkanımız köyümüzün hanımlarını Konya’ya yolladı. Şimdi diğer köylerdeki vatandaşlar için de gezi için söz aldık. Bir tek imar durumlarında devam eden bir sıkıntı var. Ama her şey için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynarca: Silivri’ye ne söz verdiysek yaptık

Dernek Başkanı Muharrem Eren’in ardından köylerdeki sıkıntıları muhtarlardan dinleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık. Bundan sonrada yapacağız dedi. Kaynarca; “Ne isteniyorsa bugüne kadar hepsini yaptık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. 2004 – 2009 Yılları arasında Silivri’ye yaptıklarımız bizim önümüzde bir tablo. Biz böyle bir tabloyla karşınızdayız ve bu tablo çok güzel. Yerel Belediye bizde olursa Silivri’ye Kültür Merkezi, Üniversite yaparak bir marka haline getireceğiz. Millet görev sizindir derse bunlar olacak. Zaten yaptıklarımız ortada. Ayrıca Kestanelik- İzzettin yolu arasında belirlenen bir yere kesim yeri yapıyoruz. Bu bir eksikti ve giderdik. Köylerdeki piknik alanlarıyla ilgili düzenlemelerimiz var. İBB Başkanımız Kadir Topbaş’ın bu konuda talimatı; piknik alanlarını düzenleyip belediyelerden köylere vereceğiz. İşletmesini onlar yapacak. Kaynaklar köylümüzle paylaşılacak. Ecrimsiller biraz fazla ama değer tespiti için gelenlere verdiğiniz rakamlar üzerinden belirleniyor. Rayiç bedeller buna göre hesaplandı. Yinede bu konuyla bizzat ilgileneceğim.”dedi.  

Karakaş: Biz yoldan geçerken uğradık mantığıyla siyaset yapmıyoruz

Muhtarlar derneğinde konuşan Ak Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e atıfta bulunarak; “ Biz yoldan geçerken uğradık mantığıyla siyaset yapmıyoruz.Bizim milletvekillerimiz Silivri’ye tesadüfen gelmiyor. Cezaevini ziyaret edip ilçeyi es geçmiyor. Ya da geçerken uğrayayım mantığıyla hareket etmiyor. Öncelikle insanların gönlüne hizmetle girileceğini söylemek istiyorum. Bu güne kadar 82 km yol yapmışız. Silivri’den Kartal’a kadar düşünün bu ölçüyü. Bizim milletvekillerimiz Silivri’ye tesadüfen gelmiyor. Cezaevini ziyaret edip ilçeyi es geçmiyor. Ya da geçerken uğrayayım mantığıyla hareket etmiyor” dedi.  

Bu işler önüne gelene iftira atmakla olmuyor

Yeni dönemde ilçe belediyemizi de alırsak inşallah yine muhtar arkadaşlarım sizler burada olursunuz diyen Karakaş; “Köylerinizdeki öğrencilere, dul ve yetimlere, askerlerimize birlikte sahip çıkarız. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Bakın Kurfallı ve Seymen köylerinin 1/1000’lik planları daha yeni çıktı. Biz olsaydık şimdiye çoktan bitmişti. Diğer ilçeler uygulamaya koydular bile. Ama bu işler önüne gelene iftira atarak olmuyor. Önüne gelene ‘beni çalıştırmıyorlar’ demekle de olmuyor” dedi.

Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.