Kayserililer Mantıyı Beylikdüzü'nde Yedi

Kayserililer Mantıyı Beylikdüzü'nde Yedi
Kayserililer, Beylikdüzü’nde düzenlenen mantı gününde bir araya geldi.
Kayserililer, Beylikdüzü'nde düzenlenen mantı gününde bir araya geldi. Vatandaşlara mantıyı ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dağıttı.

Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTKAYDER) işbirliğiyle mantı günü düzenlendi. Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen mantı gününe Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır İSTKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şahin ve çok sayıda Kayserili vatandaş katıldı. "Kayseri'nin Adı Mantıyla Anılır" sloganıyla düzenlenen mantı gününde katılımcılara mantının yanı sıra çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Hem mantı yemek hem de hemşerileriyle bir araya gelmek isteyen Kayserililer mantı gününe yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşlara 1 Ton mantının dağıtıldığı günde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sıraya girenlere kendi elleriyle mantı ikram etti.



"KAYSERİLİLERİN ZEKASI BEYLİKDÜZÜ'NE YANSISIN İSTEDİK"

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ekrem İmamoğlu, Kayserilinin olduğu yerde bereket ve çalışkanlığın olduğunu söyleyerek, "Mantı denilince akla Kayseri geliyor. Tabi birde Kayserilinin zekası vardır, ticaret zekası Beylikdüzü'ne yansısısın istedik o gıdası ve güzel lezzetiyle beraber. Kayseri çok değerli bir şehrimiz Beylikdüzü'nde de bu pazarı tatlandırdılar. Anadolu'nun her yöresinde farklı lezzetlerimiz var. Gaziantep Yemek Şöleni yaptık çok keyifli geçti. Bugün Kayseri mantısıyla bir aradayız. Belki ilerleyen zamanlarda farklı yerlerden farklı kültürlerden tatlarla bir arada oluruz. O anlamda çok mutluyuz" ifadelerin kullandı.

Fikret Şahin, "Bölgede 2bin 900'e yakın ailemiz var. Ama birbirinden kopuk birbirini tanımayan insanlar, onları bir araya getirebilmek için 2011 yılında kurduk derneğimizi. Bu bizim ilk etkinliğimiz KAYDER olarak bundan dolayı mutluyuz ve heyecanlıyız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.