Kaza yapan araba kendi haber verecek

Kaza yapan araba kendi haber verecek
Kaza yapan araçların otomatik olarak 112 acil çağrı merkezini aranmasına olanak sağlayan bir sistem üzerinde çalışılıyor.
İçişleri Bakanlığı'nın 15 Avrupa ülkesiyle yürüttüğü HeERO projesiyle araç içine yerleştirilecek acil çağrı sistemi, kaza anında otomatik olarak devreye girerek, kazanın yeri ve büyüklüğü hakkında 112 acil çağrı merkezlerine bilgi aktaracak.
Acil çağrı sistemine sahip bir araç kaza yaptığında, sistem, sürücü müdahalesine gerek kalmadan 112 acil çağrı merkezini arayacak.
Merkez görevlileri, araçtaki GPS sistemiyle kazaya karışan aracın konumunu tespit edecek. Sistem, araçtaki sensörler sayesinde hasarın büyüklüğünü de belirleyip 112 acil çağrı merkezine bildirecek.
e-Call çağrısı alındıktan sonra polis, jandarma, ambulans ve itfaiye görelilerine kazaya ilişkin bilgi ulaşacak. Böylece görevlilerin, kazanın niteliğine göre hazırlanıp olay yerine gitmesi sağlanacak.
Sistem 2015'ten itibaren 15 Avrupa ülkesinde devreye alınacak, bu tarihten itibaren AB ülkelerinde tüm araçlar sisteme uyumlu hale getirilecek.
Acil çağrı sistemi, isteğe bağlı olarak 2015'ten önce üretilen araçlara da monte edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.