Kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor

Kentsel dönüşüm hız kesmeden devam ediyor
Amacı ‘Sağlam Bir Gelecek için Sağlam Şehirler’ kurmak olan kentsel dönüşümün çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Küçükçekmece Kartaltepe mahallesinde devam eden dönüşüm çalışmalarının son etabı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ver
Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.
Türkiye genelinde 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve ilçe belediyelerle ortak yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları Küçükçekmece’de Kartaltepe Mahallesi’nde, Kağıthane ile Şişli’de ise Huzur ve Ayazağa Mahallesi’nde devam ediyor. 
 ‘Kentsel dönüşüm milli bir meselesidir’
Erdoğan Bayraktar Kağıthane’de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmasında Türkiye’deki konutların birçoğunun fay hattı üzerinde yer aldığını, bu nedenle kentsel dönüşümün artık siyaset üstü insanların canını korumaya yönelik milli bir mesele olduğunu ifade etti.
6,5 milyon konutu değiştirmek için yola çıktıklarını kaydeden Erdoğan Bayraktar ayrıca, “Burada devlet ile vatandaş el ele çalışıyor. Burası sosyal devletin en iyi örneğidir. Artık evi yıkılan vatandaşlar, dozerlere taş atmıyor, dozerlerin önüne atlamıyor. 2013 yılı afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi için atılım yılı olacak. Önümüzdeki 20 yılda kentsel dönüşüm bitmiş olacak. Bizler bunun için canla başla çalışıyoruz. Küçükçekmece, dönüşümün amiral gemisi olduğu, örnek ilçelerimizden birisidir ”dedi.
 ‘Kentsel tasarıma dayalı örnek bir çalışma’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yaptığı konuşmasında, 2013 yılının başlarında kentsel dönüşüm için böylesi büyük bir adımın atılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Belirli bir süre sonra burada oturanlar yeni evlerine kavuşacaklar. Ben de hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.
Kağıthane’ye canlı yayınla bağlanan Başkan Yeniay Küçükçekmece’deki dönüşümün vatandaşların mutabakatıyla, gönül rızasıyla gerçekleştirildiğini belirterek, Küçükçekmece’deki dönüşümün kentsel tasarıma dayalı örnek bir çalışma olacağını ifade etti. Yeniay konuşmasını, “Gerek İstanbul gerek Küçükçekmece için 2013 yılı risklerden arınmış, insanlarımızın hak ettiği standartlara ulaşabileceği bir yıl olacak. Bu nedenle hummalı bir çalışmaya, seferberlik başlattık. Bunun herkese hayırlı olmasını diliyorum.”diyerek noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.