Kılıçdaroğlu; 'Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez.'

Kılıçdaroğlu; 'Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez.'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu; 'Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez.'
 Kılıçdaroğlu: Bunlar sözde CHP'li
Çankaya ve Yenimahalle belediye başkanlarına yöneltilen eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, başkanlara yönelik eleştirilerin iftira olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Yaşar Kemal Parkı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, "'Şu yazarları atın, bunlar yazı yazmasınlar; diğer yazarlar da lütfettiği için şimdilik kalabilirler' diyor. Sayın Davutoğlu'na bir çağrıda bulundum. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz? Şu ana kadar tık yok ama bunu sürdüreceğim. Siz bu düşüncelere katılıyor musunuz katılmıyor musunuz? Demokrasi, özgürlük demek kolay. Birlikte yaşamak demek de kolay. Her düşünceye saygı demek de kolay. Zor olanı bunu hayata geçirmek" dedi.

"CİDDİ CİDDİ ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ GEREKİYOR"

1 Kasım seçiminin ardından yaşanan gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, öz eleştiri yapacaklarını kaydederek "Şimdi Türkiye, yeni bir sürecin içinde. Bu süreçte hepimize düşen bir görev var. Şunu hiçkimsenin unutmasını istemem. Eğer bir siyasal parti sorunların kaynağı olmuşsa o siyasal partinin bu ülkede sorun çözme yeteneği bitmiştir. Eğer bir siyasal parti, dünyada meşruiyeti tartışılan bir konuma gelmişse o siyasal partinin Türkiye'ye verebileceği fazla bir şey yoktur. Hepimizin bunu görmesi lazım. Elbette öz eleştiri yapacağız. Bütün bu olaylara karşı hak ettiğimiz ya da beklediğimiz yere gelemiyorsak oturup ciddi ciddi öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Neden ve hangi gerekçeyle?" dedi.

"BUNLAR SÖZDE CHP'Lİ"

Ankara'daki CHP'li 2 belediye başkanına yöneltilen eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına yönelik eleştirilerin iftira olduğunu savundu. Bu kişilerin 'sözde CHP'li' olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Çankaya Belediye Başkanımız, Yenimahalle Belediye Başkanımız açık ve net söylüyorum. Ankara'daki en iyi belediye başkanları. Hiçbir belediye başkanı bu iki belediye başkanımızın eline su dökemez. Eğer burası diğer partinin belediye başkanlarının elinde olsaydı bu 16 dönümlük yere gökdelen dikerlerdi.

Bunu hazmedemeyenler var. Belediye başkanımıza yönelik olarak son derece çirkin iftiralar var. Anlamak mümkün değil. Bunlar da sözde CHP'li. Size sözüm söz, onların tamamını temizleyeceğim. Biz neyle uğraşıyoruz, onlar neyle uğraşıyorlar. Bizim derdimiz Türkiye, onların derdi nasıl ihale alabilirim. Nasıl? 'Ben CHP'liyim'. Yok kardeşim öyle bir şey. Ona asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.