Küçükçekmece Ata'sını andı!

Küçükçekmece Ata'sını andı!
Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. Ölüm yıl dönümü için bir anma programı düzenledi.

Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan başta olmak üzere okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“ATATÜRK ÖNDERDİ ÇÜNKÜ DEĞİŞİMİ YÖNETTİ”

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Kaymakam Harun Kaya, Mustafa Kemal Atatürk’ün yenilikçi yönüne dikkat çekerek, “Değişime karşı çıkarsanız, o değişim sizi yok eder. Eğer değişimi izlerseniz ise biri tarafından yönlendirilirsiniz. Ancak değişimi kumanda edenler önder olabilir. Atatürk’ü Atatürk yapan o dönemde o büyük değişime yön verebilmesidir” dedi. Konuşmasında gençlere de seslenen Harun Kaya, gençlerin Atatürk’ü ancak onun emaneti olan Cumhuriyet için çalışarak onu anlayacaklarını söyledi.

 

“ZARİFLİĞİ ELDEN BIRAKMADAN BARIŞ DİLİ YAKALAMALIYIZ”

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise zaman içerisinde Türkiye’de yaşayan herkesin Atatürk’ü daha iyi anlayacağını vurgulayarak, “Atatürk’ü bir tarih laboratuvarı gibi inceleyerek, yaptıklarından ders almamız gerekiyor. Atatürk’ün nezaketini, zarifliğini, aydın düşüncesini gençlere aktarmamız gerekiyor. Atatürk hep dünyaya açık olmuş ve farklılığı aramış. Bizim de Türkiye’de zarifliği elden bırakmadan bir barış dili yakalamamız gerekiyor” dedi.

 

Etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Atayı Anıyoruz’ başlıklı şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında birinci olan Doğukan Çakırgöz, Sude Yıldız ve Sueda Deniz Arslan’a bir fotoğraf makinesi ile Atatürk kitapları hediye edildi. Protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk oratoryosu duygu dolu anlar yaşattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin kısaca anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından ise okul öğrencileri ve öğretmenleri Atatürk şiirleri okudu. Müzik öğretmeni Oya Kaptan ise Atatürk’ün sevdiği Vardar Ovası, Dalgalandım da Duruldum eserlerini seslendirdi. Ayrıca saat 9’u 5 gece tüm protokol üyeleri ile birlikte Küçükçekmece’nin ileri gelenleri Halkalı Meyda’ndaki anıta çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.