Kumburgaz'da ilginç üst geçit

Kumburgaz'da ilginç üst geçit
İstanbul'un en işlek karayolu D-100 üzerinde bulunan üst geçidin bir ayağında engelli rampası bulunurken, diğer yanında ise sadece merdiven bulunuyor. Engelli vatandaşlar, üst geçidin yeniden yapılması için yetkililerden yardım istiyor.


Kumburgaz'da engelliler için yapılan üst geçit, görenleri hayrete düşürüyor.

Kumbargaz D-100 Karayolu üzerinde bulunan bir üst geçit, Rize'deki benzerlerini aratmıyor. Sözde engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapılan üst geçidin bir ayağında engelli rampasının olmasına rağmen diğer ayağında sadece merdiven bulunuyor. Tekerlekli sandalyeyle rampayı geçerek üst geçide ulaşan engelliler, aşağı inmek için çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istiyor. 

İlginç tasarımı ile dikkat çeken üst geçide çıkınca sıkıntıları bir kat daha artan engelli vatandaşlar, duruma isyan ediyor. Tekerlekli sandalyesiyle rampayı çıkmakta zorlandığını belirten yürüme engelli Erdem Ersoy, "Çıkarken çok zorlanıyoruz. İnerken de zorlanıyoruz. Engelliler için üst geçit yapsınlar" derken, eşi ise, "Yine aynı yerden ineceğiz. Hiçbir şeye yaramıyor" dedi.

8 yaşından beri engelli olduğunu belirten Ferdi Çağlar, "Normaldeki sıkıntı üst geçitteki engelli rampasının dik olması ve inişinin olmaması. Çıkış var ama iniş yok. Bu da daha çok bedensel ve tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar çok sıkıntı çekmektedir. Çünkü rampa dik yapılmış ve iniş yok. İniş olmadığı için de çıkan vatandaş tekerlekli sandalyesiyle bu sefer de inemeyecek. Bir vatandaşın gelmesini bekleyecek ki beni aşağı indirsin diye. Bir an önce bunun bir çözüme kavuşması gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.