Kuvvetli yağışa dikkat

Kuvvetli yağışa dikkat
Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek.
 Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Akdeniz Bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.
Doğu Akdeniz'deki yağışların, öğle saatlerine kadar Adana'nın güney ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimi ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Çankırı, Kırıkkale, Gümüşhane, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege ile Çanakkale ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Akdeniz'deki yağışların, öğle saatlerine kadar Adana'nın güney ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimi ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğine işaret ederken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Akdeniz Bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Denizli çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerine kadar Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunuyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile ilk saatlerde Ankara'nın kuzey, gece saatlerinde Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, kıyı kesimi ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile gece saatlerinde Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

İSTANBUL: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu.(6)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kuzey çevreleri hafif kar yağışlı.(5)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(9)
ADANA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı.(11)
ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu.(16)
KONYA: Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı.(3)
BOLU: Çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı.(3)
TRABZON: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı.(9)
ERZURUM: Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli.(-1)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu.(7)
GAZİANTEP: Çok bulutlu ve yağmurlu.(6)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.