Mahkeme kararını verdi

Mahkeme kararını verdi
Aralarında Ankara Mimarlar Odası’nın da bulunduğu meslek odalarının başvurusuyla, başta Cumhurbaşkanlığı Sarayı olmak üzere Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilen yapıların “Atatürk’ün vasiyetini ihlal ettiği” iddiasıyla açılan davanın karar duruşması yapı
 Ankara 26. Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı avukatları ile müdahil avukatları katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı avukatları davanın reddine karar verilmesini istedi. Müdahil taraf ise davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi avukatı Mehmet Ali Alan, Atatürk’ün, Atatürk Orman Çiftliği’ne gezi, eğlenme ve dinleme yeri olarak kullanılmasını vasiyet ettiğini söyledi. Avukat Alan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark’ın gezi, eğlenme ve dinlenme amacı ile yapıldığını ileri sürdü.

Tarafların taleplerini alan mahkeme Anayasa Mahkemesi’nin Atatürk Orman Çiftliği için verdiği ‘kişi bakımından yetkisizlik’ kararı emsal göstererek davanın reddine karar verdi. Kararını açıklayan mahkeme başkanı, “Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkmalıyız ama davanın reddine karar veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.