Maltepe Belediyesi'nde Kadın Çalışanlara 1 Gün İzin 1 Maaş İkramiye

Maltepe Belediyesi'nde Kadın Çalışanlara 1 Gün İzin 1 Maaş İkramiye
Maltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanlarına 1 gün izin ve 1 maaş ikramiye verdi.
Maltepe Belediyesi  8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanları için tarihi bir karara imza attı. Toplu iş sözleşmesi gereği CHP'li Belediye Başkanı  Ali Kılıç'ın talimatıyla  8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar izinli sayıldı. Kadın çalışanlara belediye tarafından bir maaş da ikramiye verildi. Birer maaş tutarındaki paraları hesaplarına yatan kadın çalışanlar dün mesai bitimiyle, günü alış-veriş yapıp eğlenerek geçirmek için evlerinin yolunu tuttular.
593 ÇALIŞAN VAR

Konuyla ilgili  Sözcü'ye konuşan  Maltepe Belediye Başkanı  Ali Kılıç, belediyede 593 kadın çalışan bulunduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana, toplumsal eşitlik açısından kadına pozitif ayrımcılık ilkesi ile pek çok adım attık. Küçük adımlarla büyük toplumsal değişimlere katkı sunabileceğimize inanıyorum. Bu anlamda belediyemize ve  Maltepe'ye yıllardır hizmet üreten, emekçi kadınlar bu uygulamayı çoktan hak etmişti. Temennim erkek egemen sistemde her türlü, sömürüye ve yaşam hakkı gaspına maruz kalan tüm kadınların özgürce yaşamasıdır. Toplumsal duyarlılık, bilinç ve dayanışma ile bunun aşılabileceğini düşünüyorum" dedi.

AKŞAM DA ETKİNLİKTE BULUŞACAKLAR

Kadınlar için belediyenin bu akşam bir de şölen düzenleyeceği duyuruldu. Prof. Dr.  Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ve belediyedeki kadın çalışanların katılacağı etkinlik, 19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kadınların toplumda sıkışmışlığını konu alan "Uyanış" adlı tiyatro oyununun sahneleneceği gecede, müzik dinletisi de yapılacak. Tiyatro sonrası Safa Zakir, Arzu,  Gülay ve  Serkan Boran sahne alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.