Menekşe Köprüsü'nün peşini bırakmayacak!

Menekşe Köprüsü'nün peşini bırakmayacak!
Geçtiğimiz hafta sonu Menekşe Köprüsü mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Pınartepe Mahalle Muhtarı Özlem Polat'ın eşi Volkan Polat'ın yaşamını yitirmesi üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başka can kayıplarının ya

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halk arasında "ölüm yolu" olarak anılan Büyükçekmece - Çatalca yolunda bugüne kadar onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

2011 yılında "Kıvırcık Ali" olarak tanınan Türk Halk Müziği sanatçımız Ali Özütemiz'in yine aynı bölgede trafik kazasında yaşamını yitirmesinin ardından, bu yolun yapılması için girişim başlattık. Dönemin Ulaştırma Bakanı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı,  Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürü ile görüşmelerimiz oldu. Bugün itibariyle yolun dörtte üçlük bölümü bitirilmiş ancak en tehlikeli bölge olan Menekşe Köprüsü mevkiinde uzun süredir bir çalışma yapılmamaktadır. Karayolları yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda buraya ilişkin yeni bir ihale yapıldı. İhaleye 12 müteahhidin katıldığı, değerlendirme aşamasında olduğu ve Ocak ayı içinde sonuçlanacağı tarafımıza bildirildi.

Güvenlik tedbirleri alınacak

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu Pınartepe Mahalle Muhtarımız Özlem Polat'ın 38 yaşındaki eşi Volkan Polat yine aynı bölgede geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Bu üzücü olayın hemen ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bir kez daha görüştük. Büyükçekmece Belediyesi'nin teknik ekibi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün teknik ekipleri bölgede bir incelemelerde bulundu. Yolun kalan bölümü tamamlanıncaya kadar alınması gereken güvenlik tedbirleri belirlendi. O bölgeye önlem amaçlı uyarı levhaları konulacak ve ışıklandırma çalışmaları yapılacaktır.

Artık daha fazla can kaybı olmaması için, daha fazla insanımızın canının yanmaması için bir an önce bu yol çalışması bitirilmelidir. Büyükçekmece Belediyesi olarak, son yıllarda olduğu gibi bundan sonrada yol çalışmasının her aşamasını yakından takip edeceğiz. Halkımızın can ve mal güvenliğin korunması adına üzerimize düşen ne varsa onu yapmayı sürdüreceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.