Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Yağışların Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli'nin batı ilçeleri ve Gökçeada çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelere göre, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Aksaray, Çorum, Amasya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl il hava durumu için tıklayın... Genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülecek yağışların Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli'nin batı ilçeleri ve Gökçeada çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve doğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek. -KUVVETLİ YAĞIŞ- Yağışların Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli'nin batı ilçeleri ve Gökçeada çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji yetkilileri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildiriyor.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli'nin batı ilçeleri ile Gökçeada çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. EGE: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve kıyı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir, Ankara, Sivas çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren hafif olmak üzere Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray ile zamanla Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın ile zamanla Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çorum ile zamanla Amasya çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

(17) ANKARA: Parçalı çok bulutlu, batısı ile zamanla il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.

(14) İZMİR: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

(19) ADANA: Parçalı ve çok bulutlu.

(22) ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu.

(21) SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.

(16) ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu.

(6) DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(12) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.