Meteoroloji'den sel uyarısı!

Meteoroloji'den sel uyarısı!
Türkiye genelinde yağışlı hava beklenirken meteoroloji sel konusunda uyardı.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Düzce, Bolu, Karabük, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde görülecek olan yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gökgürültülü sağanak yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Çanakkale, Antalya, Tunceli ve Bingöl ile Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar ise genellikle doğu ve güney, kuzeybatı kesimleri kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice esecek.
KUVVETLİ YAĞIŞ


Meteoroloji, yağışların Kıyı Ege, Edirne, Çanakkale, Antalya, Tunceli ve Bingöl ile Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiğine işaret ederken, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz, Kahramanmaraş ile Hatay ve Osmaniye'nin doğu kesimlerinin, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya il merkezi ile batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, doğusunda karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa yakası ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı. (15)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (11)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15)
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(20)
ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, il merkezi ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (21)
ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı. (5)
DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, kuzey kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(14)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.