Meteorolojiden Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Yağış Uyarısı
Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda görülmesi beklenen yağışlar sebebiyle; sel, su baskını ve yıldırıma karşı uyardı.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik, Bolu, Düzce, Artvin, Burdur, Afyonkarahisar'ın kuzeybatısı, Denizli'nin güney ve doğusu, Bursa'nın güneyi ile Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinde görülmesi beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Hatay çevreleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeydoğusunda görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden sonra Ardahan ile Kars'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Bazı illerin hava sıcaklık dereceleri ise şöyle: 

İstanbul 30, 
İzmir 32, 
Adana 33, 
Antalya 29, 
Ankara 30, 
Bolu 26, 
Samsun 27, 
Trabzon 26, 
Erzurum 29, 
Malatya 35, 
Van 30, 
Diyarbakır 41, 
Şanlıurfa 42, 
Gaziantep 36.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.