Mevlana Beylikdüzü’nde anıldı

Mevlana Beylikdüzü’nde anıldı
Mevlana Celaleddin-i Rumi, 739. ölüm yıldönümünde Beylikdüzü’nde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Hz. Mevlana, vuslatının 739. yılında Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği Şeb-i Arus gecesiyle anıldı. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Kadim Sanat Grubu’nun kurguladığı, Ayam Musiki Topluluğu’nun icra ettiği ve Hüseyin Fahrettin Dede’nin besteleriyle Mevlana’yı Anma Gecesi icra edildi. Programda yapılan Sema gösterisini Beylikdüzü Protokolü ile kalabalık bir halk topluluğu izledi.

Anma programında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Mevlana felsefesinin temelinde sevgi ve aşk var. Birbirimizi eksik ve kusurlarımıza rağmen sevelim. Sevgi herşeyin anahtarıdır” dedi.
Hayatı anlamlı kılmaktan da bahseden Başkan Uzun, “Hangi işi yaparsak yapalım niyetimiz Allah’ın rızasını kazanmak olmalıdır. Bir insanın çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek için çalışması, bir annenin yuvası düzenli olsun diye gece gündüz çabalaması, öğrencinin ilim kazanma gayreti, bir askerin vatanını beklemesi hiç endişeniz olmasın ki önemli bir ibadettir” şeklinde konuştu.
Program sonunda Kadim Sanat Grubu’nun Yönetmeni ve Ayam Musiki Grubu’nun Şefi Murat Özer’e Başkan Uzun tarafından çiçek takdim edildi. Programa ayrıca Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil ve birim müdürleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.